preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Sadnja mladice šljive i višnje u PŠ Budimci

Autor: Tajana Tomoković, 27. 10. 2021.

Učenici 1. razreda PŠ Budimci protekli su tjedan zasadili dvije mladice u prostoru iza školske zgrade. Proveli su još jednu aktivnost iz međunarodnog projekta u kojem sudjeluju – Climate Action Project 2021. Zadatak četvrtog tjedna projekta jest zasaditi stablo. Naime prošle školske godine u istom projektu sudjelovali su učenici 4. razreda PŠ Budimci i zasadili mladicu duda- koja se lijepo prihvatila i evo u ovo jesensko vrijeme gubi listove te se priprema za prezimljavanje. 

 I ove školske godine u ovoj akciji učenici naše škole imali su veliku pomoć sumještana- naime naš bivši učenik (sada petaš u Matičnoj školi Podgorač: Zvonimir Marošević), njegova majka Lucijana Marošević i mlađi brat Lucijan pomogli su nam u sadnji. Gđa Lucijana priredila je i donirala dvije sadnice školi, donijela sav potreban alat za ovu akciju na dan sadnje. Najprije smo proveli aktivan razgovor s prvašićima u prirodi o tome zašto ovo radimo, opisali postupak, dobrobit koju od ovakvih postupaka imamo… Na travnatom prostoru iza naše škole objasnili smo korak po korak naše sadnje višnje i šljive. Na potrebnoj udaljenosti od duda učenici su zajedničkim snagama višnji i šljivi podarili nov dom. Zahvalni smo našim sumještanima koji se rado uključuju u život naše  budimačke škole i nakon što im djeca završe 4. razred te prijeđu na daljnje školovanje u Podgorač. Ovom smo se našom akcijom upisali na svjetsku kartu sadnje stabala kao i protekle školske godine (http://plant-ed.net/global-map ). Veliko hvala učitelju, govorniku, istraživaču i voditelju ovog hvalevrijednog projekta Climate Action Projekt koji nas i dalje potiče na aktivnosti u smjeru klimatskih akcija.

Video o ovoj aktivnosti možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/OLERpja5UCA

Učiteljica Patricija Hercog

  

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju