preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Videokonferencije u Budimcima povodom Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Tajana Tomoković, 8. 11. 2021.

Prvi razred naše PŠ Budimci mnoštvom zanimljivih aktivnosti obilježava „Mjesec hrvatske knjige“. To je tradicionalna i najveća manifestacija  u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu. Od 15. listopada do 15. studenoga u mnogim hrvatskim knjižnicama održavaju se mnogi program. Naime ove školske godine zbog i dalje prisutne pandemije korona virusom nismo u mogućnosti izlaziti iz razreda i posjećivati knjižnicu no nekoliko puta je knjižnica od početka školske godine došla u naš razred.

 

Tako smo povodom obilježavanja Međunarodnog dana školskih knjižnica i Dana hrvatskih knjižnica održali dvije videokonferencije u Adobe connect sobi putem eTwinning platforme. Ove aktivnosti uključili smo i u eTwinning projekt Ljepota čitanja 2 (The beauty of reading). Prva je videokonferencija u školovanju ovih učenika održana s knjižničarkom naše škole koja nam je se uživo javila iz naše školske knjižnice u Podgoraču. Knjižničarka J. Vešligaj pokazala je učenicima dvije zanimljive slikovnce: Vuk koji nije volio  čitati i Uljuđeni vuk te učenicima dala na izbor koju će im slikovnicu i pročitati. Učenici su izabrali slikovnicu Vuk koji nije volio čitati. Knjižničarka je čitala, pokazivala stranicu po stranicu a učenici su uživali u živoj riječi. Druga videokonferencija održana je s učenicima 4.c razreda iz OŠ Milana Langa, Bregana i njihovom učiteljicom Aleksandrom Gudlin Mičić. Naime četvrtaši iz Bregane prvašićima iz Budimaca čitali su i pokazali slikovnicu koju su sami izradili a koju su nazvali Pjetlićeva družina. Poslali su nam i digitalnu verziju ove slikovnice. Učenici 1. razreda PŠ Budimci po prvi put susreli su se s ovim vidom suradnje i učenja putem videokonferencije i zaista su lijepo prihvatili ovakav način rada. Drugačiji je od susreta uživo no ima puno pozitivnih učinaka od ovakvih susreta. Učenici su na koncu drugog videosusreta prolistali svoje omiljene slikovnice i bojali bojanku povodom Dana hrvatskih knjižnica.

Učiteljica Patricija Hercog
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju