preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

OBOJI SVIJET ŠARENIM BOJAMA TOLERANCIJE 2021.

Autor: Tajana Tomoković, 19. 11. 2021.

I ove školske godine mjesec studeni posvetili smo za aktivnosti kojima ćemo se pripremiti za Međunarodni dan tolerancije koji se tradicionalno obilježava 16. studenog. I ove školske godine po treći puta obilježili smo taj dan priključivanjem projektu Foruma za slobodu odgoja i njihovom natječaju OBOJI SVIJET! šarenim bojama tolerancije. Osnovni cilj ovog natječaja je prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika kako u svakodnevnom životu, u školama i lokalnim zajednicama tako i općenito u cijelom svijetu.

Učenici naše škole priključili su se natječaju različitim radovima na temu prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika. Ove školske godine veliko veselje pružile su nam naše tri vrijedne područne škole koje su marljivo izradile predivne radove u kategoriji plakat i poster na temu tolerancije te su se priključile natječaju.

 

Učenici 1., 2. i 4. razreda PŠ Poganovci pod mentorstvom učiteljice Goranke Sarke izradili su plakat „Sklad različitosti“ kojim su poručili kako različitostima uljepšavamo svijet i činimo ga zanimljivijim. Rad je nastao kao produkt međupredmetne povezanosti Hrvatskog jezika ( Lektira: Ružno pače), Likovne kulture (Osnovne i izvedene boje, kontrast toplo hladno) i Sata razrednika (Različiti smo, jednako smo vrijedni). Cilj je bio potaknuti učenike na kreativno pojašnjenje pojma tolerancije te prepoznavanje važnosti dobronamjernog djelovanja prema ljudima i davanja svakom ljudskom biću prava koja i sami žele. U tom pogledu nema različitosti i svi smo jednaki. 

Učenici 3. razreda PŠ Budimci pod mentorstvom učiteljice  Sanele Mužar – Horvat sudjelovali su u kategoriji postera pod nazivom „Jednaki u različitosti“ te su svojim radom pokazali kako se ljudi u svijetu razlikuju i po boji kože, izgledu, vanjskim i unutarnjim osobinama, ali ipak su u toleranciji jednaki i trebaju se držati zajedno.

Učenici 1. razreda PŠ Budimci pod mentorstvom učiteljice Patricije Hercog izradili su plakat pod nazivom ″Tolerancija u našem 1. raz.″ te su njime nastojali ukazati kako je iznimno važno upoznati i cijeniti drugačije od sebe. Aktivnostima na temu tolerancije učenici su naučili cijeniti drugačije od sebe kroz radionički oblik nastave. Izradili su svatko svoj dlan jedne ruke od plastelina pazeći na odabir boje naše kože. Svi dlanovi prikazuju razrednu zajednicu. Učenici su izradili i učiteljičin dlan. Stvorili su NAŠE ZAJEDNIČKO LICE (FOTOGRAFIJU sastavljenu od naših lica - novo lice dobilo je po jedan dio). Izradili su i planet Zemlju slažući mozaik obojenim komadićima kartona jer naš planet sastavljen je od milijuna različitih komadića (nas ljudi).

Izradom ovih vrijednih radova podsjetili smo se na važnost poštovanja i prihvaćanje drugačijih od nas. Ove godine izložbu naših kreativnih uradaka prilagodili smo epidemiološkim uvjetima te smo ju odradili virtualnim putem. Zanimljive uratke naših učenika možete pogledati na ovoj poveznici.

Virtualna ″Oboji svijet izložba″: https://drive.google.com/file/d/1bCXSRM02Zn6S9BDreqiQMX8WZnNhZZAS/view?usp=sharing

Zahvaljujemo se našim učiteljicama Goranki Sarki, Saneli Mužar – Horvat i Patriciji Hercog na sudjelovanju u natječaju na školskoj razini i držimo im palčeve na daljnjem natjecanju.

 

Oboji svijet tim: Monika Mužar-Kos, Nina Erdeš Babić i Matej Ižaković

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju