preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

VALENTINOVO I DAN OPĆINE PODGORAČ 2022.

Autor: Tajana Tomoković, 12. 2. 2022.

U Općini Podgorač 14. veljače poseban je dan. Valentinovo je crkveni god i Dan općine. Proslavi ovog važnog dana priključili su se učenici i djelatnici Osnovne škole Hinka Juhna. Radove naše djece pogledajte u nastavku, a ovim putem svim učenicima, djelatnicima i stanovnicima Općine Podgorač želimo sretno Valentinovo i Dan općine.

4. razred MŠ Podgorač

učiteljica Suzana Hardi

  

1. razred MŠ Podgorač

Maleni prvašići izrađivali su čestitke svojim simpatijama

učiteljica Nada Vulić

3.razred MŠ Podgorač

I ove godine učenici 3.a obilježili su Valentinovo u svome razredu. 
Naučili su pjevati jednu zavičajnu ljubavnu pjesmu, čitali su ljubavnu poeziju, a i sami se okušali u pisanju ljubavnih pjesama. 
Razgovarali smo o tome kakve sve vrste ljubavi postoje, koga sve možemo voljeti i kako to možemo pokazati.
Pod satom Likovne kulture učenici su upoznali umjetnika Keitha Haringa i njegova umjetnička djela te su po uzoru na njega prikazali svoje likove u pokretu koji prikazuju načine iskazivanja ljubavi, ali i kako se osjećamo kada se zaljubimo. Svoje su radove učenici izložili na panou i prigodno ga ukrasili.
Učenici su također pisali pisma i čestitke za Valentinovo te ih međusobno razmijenili u razredu.
 
Učiteljica Tajana Vinić 
 
 
PŠ Poganovci
 
Učenici 1. i 2. razreda recitirali su pjesmu Ljubavni lanac, izrađivali čestitke i ukrasili učionicu.
 
Učiteljica Goranka Sarka
  
 
PŠ Razbojište

Obilježili smo Valentinovo - Dan općine. Zacrvenjela su se srca u našim učionicama.

Dan smo započeli čitajući stihove: LJUBAV sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada i sve podnosi…

Ti stihovi nadahnuli su nas da izradimo likovne radove kojima su tema bila LJUBAV. Služeći se različitim likovnim tehnikama oblikovali smo licitarska srca, srca koja svijetle i srca u suprotnosti boje-neboje. Na satu HJ čitali smo šaljive ljubavne priče i pjesme, smijali se zaljubljenim likovima u njima i situacijama u kojima su se našli iskazujući ljubav.

Svoju kreativnost u iskazivanju osjećaja ljubavi pokazali smo u napisanim činkvinama i akrostihovima koje smo ispisali na velikim crvenim srcima ukrašavajući ih otiscima prstića umočenih u nijanse crvene boje. Ispisivali smo riječ ljubav na stranim jezicima, pokušavajući tu riječ što točnije izgovoriti. Na satu EJ s učiteljicom Jelenom izrađivali smo valentinovske čestitke u koje smo na engleskom jeziku ispisivali stihove o ljubavi.

Sve svoje radove postavili smo na razredni pano koji je poput velikog crvenog srca prštio osjećajima ljubavi. Nasmijani i dobro raspoloženi nakon ovog predivnog dana veselimo se produženom vikendu uoči Valentinova i posjetu kirvaju u susjednom nam Podgoraču. 

Učenici i učiteljice Ljubica Đurić i Silvana Šarić

  

PŠ Budimci - 2. i 3. razred

Povodom Valentinova u nasoj područnoj školi u Budimcima u KO 2. i 3. r. sve je bilo obavijeno u ljubavi. Na našem panou osvanula su prekrasna srca kao i naš poštanski sandučić kojeg vrijedno punimo ljubavnim pismima kao i svake godine. Učenici naše škole imali su priliku poslati pismo dragoj osobi na način da ubace pismo u sandučić ljubavi i prijateljstva. Biti ce isporučena za Valentinovo. Na našim vratim učionice piše: “Budi razlog nečijeg osmijeha”. Vodeči se porukom ljubavi ovih dana, nasi učenici istraživali su gdje sve ljubav stanuje, na koji način se može izraziti, gdje se moze sakriti, koje emocije budi, koliko je važna i zašto bez nje ne možemo. Izrazili su svoje misli i emocije povodom nadolazečeg blagdana ljubavi- Valentinova. 

Učiteljica Sanela Mužar Horvat

  

PŠ Budimci - 4. razred

Povodom Valentinova i Dana Općine učenici su pripremili i snimili priredbu. Pjevali su i recitirali. https://youtu.be/IfsLglBwY0Q

Učitelj Ivan Ferenčak

PŠ Budimci - 1. razred

Ove školske godine učenici 1. razreda PŠ Budimci sa svojom su učiteljicom Patricijom Hercog po prvi put u svom školovanju obilježili Valentinovo mnoštvom aktivnosti. U goste su pozvali našu knjižničarku škole Josipu Vešligaj te proslavili dan zaljubljenih na poseban način. Knjižničarka je za učenike također pripremila aktivnosti koje su učenici s oduševljenjem provodili. Dan je započeo gledanjem kratke dokumentarne emisije pod nazivom Što djeca kažu o ljubavi? Učenici prvog razreda jedne šibenske osnovne škole razgovarali su u dokumentarcu s izvjestiteljicom o ljubavi. Filmić je potaknuo budimačke prvašiće na aktivni razgovor o ljubavi, zaljubljenosti i vrstama ljubavi koje poznaju. A što vi kažete o ljubavi? Kako je kad pukne ljubav? Je li to tužno. Učenici su sa zanimanjem slušali jedni druge. Uslijedilo je čitanje slikovnice Vuk koji je tražio ljubav spisateljice Oriane Lallemand. Slikovnica pripada zbirci nježnih i duhovitih priča za pripovijedanje, slušanje, darivanje, uz koje djeca mogu doživjeti zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti, čitati i sanjariti. Učenici su prepričavali slikovnicu, izdvajali likove a zatim nacrtali najbolji dio u svoje pisanke. Kako izgleda stablo ljubavi prikazali su u tehnici kolaž papira u boji kao pravi umjetnici. Naš razred voli čitati, a kad puno čitaš trebaš i puno straničnika. Od početka školske godine izradili smo nekoliko različitih straničnika za svakog učenika u različitim godišnjim dobima, a sada je na red došao i zaljubljeni straničnik. Sve aktivnosti vezane za čitanje uklopit ćemo u eTwinning projekt Ljepota čitanja 2 (The beauty of reading). Za kraj ovog divnog dana učenici su pjevali pjesmu Što je to ljubav? U izvedbi naše domaće glazbene zvijezde. Na poveznici pogledajte video o našem prvom Valentinovu u školi: https://youtu.be/k_WQpwGr95I

Učiteljica Patricija Hercog i knjižničarka Josipa Vešligaj

PŠ Stipanovci

"Kao more što se njiše, kao kapi kiše, kao što vjetar puše, kao što srce voli i za ljubav moli. Kao kad sunce sja toliko te volim ja. "

Ljubavni stihovi potaknuli su i ove godine učenike PŠ Stipanovci da obilježe blagdan općine i crkveni god mjesta prigodnim aktivnostima. Budući da je veljača mjesec ljubavi, povjerenja i darivanja odlučili smo isprobati sve te vrijednosti. Tradicionalno smo pripremili sandučić povjerenja u koji inače tijekom cijele godine ulažemo sve naše želje i ideje, no ovaj puta smo mu dodali novo ruho i novi naziv ZALJUBLJENI SANDUČIĆ. U njega su marljivo pristizala vruća pisma i poruke koje su punile naš zaljubljeni sandučić iz dana u dan.  Krajem tjedna  razmijenili smo ″ljubavnu poštu″ i otkrili neke nove simpatije u razredu. Sve je bilo crveno i u znaku ljubavi. Naučili smo da na Valentinovo slavimo ljubav za druge bez obzira na to kakvog je ona oblika. Možda je to prijateljska ljubav, a možda je ljubav za nekoga tko nam znači nešto više. Neki svoje osjećaje izražavaju hrabro u trenu kada ih osjete, dok drugi čuvaju svoje osjećaje za sebe pa je Valentinovo savršena prilika da pokažu ono što inače nisu hrabri reći. Maštovitim srcima te ljubavnim pregačicama začinili smo ovaj blagdan ljubavi i topline, a ljubavi taj dan u zasigurno u našem razredu nije ni malo nedostajalo!

Učiteljica: Monika Mužar - Kos

MŠ Podgorač

Učenici sedmog B na satu hrvatskog jezika pisali su ljubavne pjesme povodom Valentinova, a najbolje smo prikazali na školskome panou. Uz njihove radove učitelji su pisali u srca svoje najljepše misli o ljubavi koje smo uobličili u oblake ljubavi i izložili.

Učiteljica Marija Varga

Na putu svetog Valentina

Vjeroučenici 1. i 2. razred MŠ te vjeroučenici od 5 do 8 razreda ovaj su tjedan na satima vjeronauka  spojili Dan sigurnijeg interneta  sa svetim Valentinom. Vjeroučenici su upoznali  život i djelo svetog Valentina koji je promicao Isusov stav o sveobuhvatnoj nesebičnoj ljubavi koja mijenja svijet. Spoznali su najvažnije osobine svetog Valentina – da je bio vjeran Bogu, prijatelj, darežljiv, marljiv, …    Da poput svetog Valentina trebamo poštivati sve ljude. Razvijati ljubav prema bližnjemu kao i razvijati prijateljski odnos prema drugima. Sve navedeno itekako nam je potrebno pri korištenju interneta. Stoga su vjeroučenici predmetne nastave, koji inače više vremena provode na  internetu, pročitali  tekst „Kako instalirati LJUBAV?“  Nakon pročitanoga  teksta raspravljali su o programu koji se zove LJUBAV i koliko se isplati uporaba tog programa. Također i kako trebamo izbrisati programe: stara rana, slabo-samopoštovanje, srdžba, mržnja, … kako bi se u mapu SRCE mogle kopirati datoteke: toplina, mir, osmijeh, …  Vjeroučenici  su spoznali da nam sveti Valentin može biti uzor i zaštitnik te  da prihvaćanjem i nasljedovanjem svetoga Valentina činimo dobro sebi i drugima. SVETI VALENTINE,  MOLI ZA NAS!

Vjeroučiteljica Marijana Černava 

Dana 14. veljače obilježavamo Dan zaljubljenih, Valentinovo. Ove smo ga godine obilježili i uz matematiku. Jedan od zadataka je bio u nacrtanom koordinatnom sustavu u ravnini istaknuti točke sa zadanim koordinatama, redom ih spojiti te otkriti zagonetni lik – Kupida, rimskog boga ljubavi i ljepote. Drugom skupinom zadataka povezali smo koordinatni sustav u ravnini s osnom simetrijom: osmišljenu ljubavnu riječ (ljubav, srce, sreća,…) učenici su preslikali osnom simetrijom s obzirom na x-os ili y-os te odredili koordinate dobivenih točaka. Također smo se poigrali izradom raznih likova preklapanjem papira i izrezivanjem osnosimetričnih likova. Pokazalo se da učenici rado rješavaju prigodne, malo neobaveznije, zadatke. Na ovaj zabavan i kreativan način dokazali smo kako matematika može biti itekako zanimljiva. Rezultate našeg rada pogledajte u prilogu.

Učiteljice Maja Benak i Maja Milinković

 

Učenici od 1. do 8. razreda  pridonijeli su uređenju velikog panoa u holu škole. Svaki je učenik dobio jedno srce na koje je napisao lijepu riječ na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku. Tako ispisana srca učenici su lijepili na pano i zajedničkim snagama stvorili slapove ljubaznosti, topline, prijateljstva i svega dobroga što vežemo uz Valentinovo. 

Učiteljice Jelene Baričević Momčilović, Tajana Tomoković i

učiteljice razredne nastave

Povodom Valentinova, učenice 5.a razrednog odjela, Lena Ivančić, Ljilja Udurović, Mateja Pletikosić, Pamela Amić, Katarina Mrak, Patricia Francuzović i Hana Moguš, osmislile su izgled panoa ispred ureda pedagoginje te izradile izuzetno maštovite motive od papira. 😊 Učenice su samostalno izradile KUTIJU LIJEPIH RIJEČI u koju svaki učenik može ubaciti porukicu s opisom "Što je to ljubav?" ❤️ BRAVO za naše uvijek vrijedne i kreativne učenice! 😊👍
Stručna suradnica pedagoginja, Nina Erdeš Babić

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju