preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

WORLD VOICE INTERNATIONAL 2022.

Autor: Tajana Tomoković, 17. 2. 2022.

World Voice International je organizacija osnovana još 2020. godine u Indoneziji čiji je osnovni cilj educiranje o važnosti svijesti o ljudskim pravima, miru, društvenim pitanjima i obrazovanju. Osnovna misija ove organizacije je okupiti istaknute obrazovne djelatnike na međunarodnoj razini te zajedno unositi promjene i raditi na problemima ljudskih prava, mira, socijalnih pitanja i obrazovanja.

Dana 10. i 17. veljače 2022. učiteljice naše škole Monika Mužar – Kos i Patricija Hercog predstavile našu školu i aktivnosti vezane uz Klimatske promjene na međunarodnoj konferenciji na kojem su sudjelovali učitelji iz 5 različitih zemalja. Svojim predavanjima pod nazivom ″Climate Action and Examples of Good Practices predstavile su aktivnosti koje su provele u svojim razredima kojima su pokušale ukazati na sveopće klimatske promjene koje su prisutne u našem okruženju.

 

Učiteljica Patricija Hercog je predstavila aktivnosti iz međunarodnog projekta pod nazivom Climate Action Project. To je projekt koji je usmjeren je na studente i ima za cilj dovesti do promjene ponašanja kroz obrazovanje. Projekt je posljednjih godina pokriven u 45 zemalja, uključujući BBC, CNN i National Geographic. Projekt omogućuje učiteljima povezivanje i interakciju s drugim učiteljima sa svih kontinenata koji zajedničkim aktivnostima djeluju na zaštitu Zemlje i pridonose poboljšanju klimatskih promjena na globalnoj razini.

Učiteljica Monika Mužar – Kos predstavila je aktivnosti u sklopu dva projekta u kojima sam sudjelovala prošle školske godine sa svojim učenicima. Jedan dio aktivnosti predstavila je u okviru projekta Otkrij tajnu za budućnost sjajnu na temu - Štiti vodu za globalu slobodu, a drugi dio aktivnosti je predstavila iz E-twinning projekta Čudesna tekućina voda. Predavanjem je učiteljica nastojala pokazati kako učenici naše škole utječu na očuvanje i zaštitu vode kao jedan od važnih uvjeta života te na važnost vode u cijelome svijetu.

Održanim predavanjima i prikazanim aktivnostima iz razreda učiteljice su pokazale učiteljima diljem svijeta na koji način potičemo svijest naših učenika da već od malih nogu brinu o zaštiti našeg planeta Zemlje na kojem živimo. Pozitivna evaluacija i zahvale prisutnih kolega pokazatelj su da su aktivnosti naše škole odrađene na visokoj razini te služe svakako kao poticaj kolegama diljem svijeta u radu sa svojim učenicima.

Učiteljice: Monika Mužar – Kos i Patricija Hercog

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju