preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Dan žena i Dan očeva u 1. razredu PŠ Budimci

Autor: Tajana Tomoković, 22. 3. 2022.

Ovog ožujka evo zanimljivog dvostrukog za malene važnog blagdana!  U klupama prvašića naše područne škole Dan žena i Dan očeva proslavio se na poseban način! Učenici prvog razreda, vesela devetorka kroz nastavni tjedan obilježili su Dan žena- dan su posvetili svim majkama, susjedama, učiteljicama, bakama. Svaki je učenik pričao iz vlastitog iskustva o snažnim ženama u njihovim životima. Opisivali su majke, bake, prabake, susjede, pa i prijateljice prvašice koje također smatraju snažnim ženama! Za jednu od tih posebnih žena u svom životu izradili su neobičnu vazu s cvijetom od recikliranog materijala. Naravno uz vazu s cvijetom i lijepu riječ napisali su i oslikali čestitke za svoje majke, bake…Napravili su iznimku te su jednu vazu s dva cvijeta poklonili našem školskom kuharu sa željom neka i on iznenadi snažnu ženu u svom životu, svoju suprugu!

Nedugo nakon žena i očevi su došli na red. Dan očeva. Riječi pune ljubavi, osmijeha i nesebičnog pomaganja u svim vidovima njihovim mladih života zauzimanju upravo njihovi očevi. Opisali su svoje očeve, svoje tate s toliko pažnje pomno biravši riječi. Svaki je učenik ispričao i poneku anegdotu koju je s ocem doživio u svom djetinjstvu. Nabrajali su igre koje vole igrati s tatama i zašto je baš njihov tata za njih heroj. Taj dan u goste nam je na  radionicu došla Josipa, školska knjižničarka, koja je s učenicima provela zanimljivu radionicu izrade posebne čestitke za tate. Prije izrade čestitki, učenici su čitali pjesmice o tatama, koje su napisali poznati pisci dječje poezije. Pjesmice su im bile zanimljive, često i smiješne, jer su u njima mogli prepoznati svoje očeve. Jer i tata je važan! I tata je poseban! I tata je moj heroj!

Svim snažnim ženama mamama, bakama, susjedama, prijateljicama i svim snažnim tatama 1. razred PŠ Budimci želi od srca sretan njihov dan!

Učiteljica Patricija Hercog

i knjižničarka Josipa Vešligaj
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju