preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Preko Vuke do šume povodom Svjetskog dana šuma

Autor: Tajana Tomoković, 25. 3. 2022.

Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena  nije se samo probudila priroda, na neki način probudila se i naša želja biti što više u njoj, pozdraviti dolazak proljeća, ugrijati se na prvom proljetnom suncu, udahnuti prve proljetne mirise…i obilježiti dane kojima slavimo ljepotu koja nas okružuje.

Ove godine obilježili smo Dan šuma i Dan voda na malo drugačiji način. Podijelili smo se u dvije skupine. 1. i 2. r. – „Mali šumari“, 3. i 4. r. „Vodoljupci“.

Dan smo osmislili tako da svaka skupina nakon obrade svoje teme istu prezentira drugoj skupini i upozna je što su sve naučili, spoznali i istražili. Nakon uvodnog dijela  i dogovora o radu svi zajedno smo otišli na IUN na obližnju rijeku Vuku i šumu koja se nalazi uz nju.

„Mali šumari“ svoju su radionicu započeli čitanjem edukativne slikovnice „U šumi“.

Rješavali su nastavne listiće kojima su ponovili svoje znanje o šumi i njezinim stanovnicima.

Pisali su eko poruke za zaštitu šume. Crtali što šuma ne voli, a što voli. Likovno se izražavali i izradili plakat s porukom „Čuvajmo šume“. Napravili su i lutke ginjole za šumski igrokaz. Na IUN promatrali su i osluškivali živi svijet šume te sve zabilježili.

„Vodoljupci“ su svoju radionicu započeli čitanjem teksta „Ponornica“, istraživali su mogućnosti iskorištavanja energije vode, na NL ponovili su svoje znanje o ekologiji voda, pomoću slikovnog prikaza objasnili kruženje vode u prirodi, pisali poruke o zaštiti voda i okušali se u pisanju kratkih pjesama s tematikom mora. Sve svoje radove postavili na plakat s porukom „Voda je naše najveće blago“.

Na IUN promatrali su biljni i životinjski svijet rijeke Vuke.

Opijeni prvom proljetnom toplinom i dugim hodanjem vratili smo se u našu školu puni dojmova i novih spoznaja. U našim učionicama kao podsjetnik na ovaj dan stajala su dva plakata, a mi smo zadovoljno prepričavali zgode i nezgode na našoj prvoj IUN nakon dugo vremena.

Učenici i učiteljice Ljubica Đurić i Silvana Šarić

 

Doznali smo kakva se to nezgoda prepričava u PŠ Razbojište. Pri prelasku Vuke, učiteljica Ljubica se pokliznula i upala u Vuku. Tako mokra do koljena odradila je izvanučioničku nastavu u cijelosti. Fotografiju učiteljice u Vuki nemamo jer su se spašavali nastavni listići.
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju