preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

MUDROST OSMIJEHA, A NE PODSMIJEHA

Autor: Tajana Tomoković, 25. 3. 2022.

3. i 4. nagrada učenicama naše škole na

međunarodnom likovno-literarnom natječaju

 

Učenici naše škole tijekom mjeseca veljače sudjelovali su na jubilarnom 22. po redu međunarodnom likovno-literarnom natječaju Iserlohn - Essen - Zaprešić - Podgorač - Novi Sad - Sovići 2022. u Njemačkoj u gradu Isrelohn  pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske Matice iseljenika.  

Cilj ovog likovnog natječaja je bio potaknuti učenike osnovnoškolske dobi da se likovno izraze na temu  "Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha", a  zadatak ovog likovnog natječaja bio je prikazati osmijeh na dječjim likovnim ostvarenjima jer nema ništa ljepše od dječjeg smijeha koji je iskren i sretan. S takvim osmjehom se ne može mjeriti ni jedan drugi smijeh. Sama djeca ne znaju njegovo značenje i posebnost, ona su samo sretna i zadovoljna, jer smijeh je smijeh. Na putu odrastanja mijenja se smijeh, gubi na vjerodostojnosti, zvonkosti, neopterećenosti, pa onda i na sreći i na iskrenosti. No smijeh je dakako svima važan i zato je potrebno što češće staviti ga na naša lica i uživati u sreći.

Ovogodišnji 22. po redu natječaj održao se u specifičnim uvjetima pandemije, a organizirao se  u suradanji sa školama dugogodišnjim partnerima: OŠ Hinka Juhna Podgorač, OŠ Ljudevit Gaj Zaprešić, OŠ Stipan Vrljić, Sovići Bosna i Hercegovina, te Hrvatski kulturni centar Novi Sad. Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj, a proglašenje najboljih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2022. godine, a literarnih do kraja travnja 2022. godine.

Na ovaj međunarodni natječaj u kategoriji likovnih ostvarenja prijavili su se učenici iz dviju područnih škola, PŠ Stipanovaca i PŠ Poganovaca pod mentorstvom učiteljice Monike Mužar – Kos i Goranke Sarke te su svojim likovnim ostvarenjima konkurirali među više od 900 likovnih radova iz 120 različitih škola. U žiriju su bili Cornelija – Cofi Merkl, urednica IKZ, Reiner Danne, direktor gradske galerije i dr. Reinhard Veit, direktor umjetničke škole. Stručni žiri je pomnim odabirom odabrao najbolje likovne uratke te su upravo likovni radovi naših dviju učenice Lane Földi, učenice 3. r. PŠ Stipanovci te Emanuele Perović, učenice 2. razreda iz PŠ Poganovci odabrani za izložbu u gradskoj galeriji Iserlohn te je nagrađeni trećom i  četvrtom nagradom

S ponosom čestitamo našoj Lani i Emanueli!

Rezultate natječaja možete pogledati i na poveznici:

NAGRAĐENI DO ČETVRTOG RAZREDA - Hrvatski Glas Berlin (hrvatskiglas-berlin.eu)

 

Učiteljica: Monika Mužar – Kos i Goranka Sarka
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju