preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Prvi dan proljeća, Svjetski dan voda i Svjetski dan zaštite šuma u PŠ Budimci

Autor: Tajana Tomoković, 28. 3. 2022.

Vrlo bitne nadnevke obilježili su učenici 1. razreda Područne škole Budimci sredinom ožujka. Prvi dan proljeća izmamio je osmijeh na lica učenika i učiteljice tim više što su na poseban način kroz integrirani nastavni radni dan obilježili i Svjetski dan zaštite šuma i Svjetski dan voda. Ova dva bitna nadnevka s razlikom od samo jednog dana naši učenici su obilježili na prvi dan proljeća. 

Dan je započeo igrom u školskom dvorištu na dječjem igralištu i razgovorom o značenju prvog dana proljeća. Nastava Prirode i društva protekla je u proučavanju prvih znakova proljeća, istraživanjem promjena u prirodi, među ljudima i promjenama u vremenu. Od velikog kartona smeđe boje izradili smo stablo rane trešnje te ga „zasadili“ u hol naše škole. Stablo je prepuno ružičastih pupova/cvjetova koji će kroz nekoliko tjedana izrasti u zrele crvene sočne plodove mlade rane proljetne trešnje. Vjeroučitelj Matko Stanić pomogao nam je u „sadnji“ ovog našeg mladog stabla. Sat Likovne kulture prošao je u izradi likovnih radova u tehnici akvarela te su nastale zanimljive slike, zanimljivi prikazi potoka koji teče kroz šumu. Razgovarali smo o zaštiti šuma i o štednji vode. Demonstrirali smo pravilno pranje ruku u razredu te na koji način u toj situaciji štedimo dragocjenu tekućinu vodu ( zatvorimo slavinu dok sapunamo ruke). Zagrlili smo školski orah koji tek što nije propupao te smo obišli naša 3 mladice koje smo zasadili mi i učenici bivšeg 4. razreda naše škole. To su mladi dud, trešnja i višnja u blizini starog oraha iza naše škole. Za kraj zanimljivog dana na Satu razrednika odigrali smo jednu edukativnu ekološku igru sličnu igri Čovječe ne ljuti se. U ovo je igri cilj doći od izvora do ušća rijeke u more. Igrači bacaju kockicu i pomiču se po poljima kroz šumu na kojima su mnoge prepreke tipa pitanja vezana za ekologiju (primjerena uzrastu 1. razreda). Učenici su kroz zabavu naučili mnoge nove činjenice o proljeću, zaštiti voda i naših dragocjenih šuma.

Učiteljica Patricija Hercog
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju