preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Novi međunarodni susret odgojno- obrazovnih djelatnika (TeachMeet) na konferenciji Wold Voice International

Autor: Tajana Tomoković, 30. 3. 2022.

24. ožujka 2022. u večernjim satima održan je novi međunarodni susret (konferencija) učitelja iz nekoliko zemalja s ciljem prikazivanja primjera dobre prakse na temu ciljeva održivog razvoja. Susret je održan online putem platforme Zoom u organizaciji World Voice International s voditeljicom i domaćicom susreta prof. Vedranom Šarec iz Republike Hrvatske. Jedna od predavačica na ovom susretu bila je naša učiteljica razredne nastave Patricija Hercog iz Područne škole Budimci. 

Predavači iz Srbije, Republike Hrvatske i Indonezije imali su priliku pokazati djeliće svog rada s učenicima. Predavači su bili učitelji razredne nastave, predmetne nastave i srednjoškolski nastavnici. Svako predavanje pozitivno je ocijenjeno od strane ostalih sudionika (i ostalih predavača i sudionika koji nisu bili predavači). Učiteljica Patricija nastupila je sa sljedećim predavanjem: eTwinning project Living greenly in a small rural school in Croatia (eTwinning projekt Živimo zeleno u maloj ruralnoj školi u Hrvatskoj). Projekt je proveden u protekloj školskoj godini u 4. razredu PŠ Budimci. Osnivačice projekta su učiteljice Marina Arambašić i Ivana Rendulić iz Republike Hrvatske koje su tim od gotovo 200 učitelja diljem svijeta vodile kroz glavnu ideju i aktivnosti projekta tijekom cijele školske godine. Ovim projektom potaknuli smo volonterski, društveni, praktični i kreativni rad, kao i aktivno sudjelovanje djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire kroz koje će učenici steći navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju. Glavna misao vodilja kroz cijeli projekt bila je: Misli globalno - djeluj lokalno! Pomno odabrane aktivnosti organizirane su u učionici i prirodi te provedene u dogovoru s učenicima. Različitim aktivnostima potaknuli smo učenike na istraživanje i promišljanje te na taj način stjecali znanja o uzrocima i posljedicama utjecaja na prirodu koji pridonose razvoju svih oblika mišljenja, posebice kreativnog mišljenja i rješavanja problema. Omogućili smo učenicima stjecanje i razvoj kompetencija potrebnih u 21. stoljeću kroz suradničko i istraživačko učenje te kreativni element učenja kroz rad. Kod učenika smo razvili trajne navike aktivnog sudjelovanja i volontiranja u ekološkim aktivnostima u svom okruženju.

Učiteljica Patricija Hercog
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju