preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Dani medijske pismenosti 2022.

Autor: Tajana Tomoković, 2. 5. 2022.

Učenici 1. razreda PŠ Budimci posjetili „Radio Našice“

Ove školske godine učenici 1. razreda naše PŠ Budimci  o medijima su povodom Dana medijske pismenosti učili izravno od medijskih profesionalaca. Naime vrlo je teško učenicima tako malog uzrasta zorno i jednostavno objasniti u učionici što su vijesti i kako one nastaju. A tko bi to bolje objasnio nego uživo jedinstvena ekipa stručnjaka za to područje- ekipa novinara Radiopostaje „Radio Našice“?  Iskustveno učenje najbolje je za učenike koji su tek sjeli u školske klupe. Uz pandemiju i sve epidemiološke mjere koje su do nedavno bile aktualne u našoj domovini, izlazak iz razreda bio je gotovo nemoguć tako da su učenici sad konačno dobili priliku na jedan divan i jedinstven način učiti od stručnjaka u susretu uživo. 

Uz suglasnost roditelja učenika i ravnateljice naše škole dogovorili smo spomenuti posjet. Prijevoz nam je organizirao načelnik Općine Podgorač, Goran Đanić- uvijek spreman na suradnju i pomoć posebice kad su u pitanju učenici naše škole. S prvašićima je na ovu vrstu nastave uz njihovu učiteljicu Patriciju išla i njihova učiteljica informatike Ana Nenadić koja je nastavne sadržaje za taj dan također prilagodila ovom iskustvenom poučavanju prvašića. Putem prema našem odredištu zastali smo u našu MŠ Podgorač gdje su učenici prošetali školom, upoznali se s prostorijama u školi i njihovom namjenom a zatim se upoznali i susreli sa ravnateljicom, tajnikom, računovotkinjom, pedagoginjom i učiteljima naše škole. Svaki od susreta bio je zanimljiv jer su osobe s kojima su se učenici susreli objasnili im na jednostavan način svoju ulogu u školi, a pritom su učenici ušli u ured ili učionicu svakog od njih te uživo doživjeli priču o zanimanju svakog od njih i njihovoj ulozi u životu i radu naše škole. Pri izlasku iz škole i nastavku puta prema Našicama posjetili su i našu školsku knjižnicu.

                U Radiopostaji „Radio Našice“ dočekala je naše učenike vesela ekipa stručnjaka, ravnateljica Tomislava Justić poželjela nam je toplu dobrodošlicu te nas prepustila u ruke iskusnih novinara Ninoslave Pavlus i Kristijana Katarinčeka. Učenici i učiteljice iz prve ruke saznali su mnoštvo zanimljivih podataka od toga kako nastaju vijesti, kako dolaze do slušatelja i slušateljica putem etera, koja je razlika između vijesti, reportaže, intervjua i intervjua. Nakon susreta u radiopostaji uslijedio je posjet slastičarni i pokoja kuglica sladoleda i za kraj našeg zanimljivog dana – igra u obližnjem parku.

Učiteljice su po povratku složile video današnjeg zanimljivog dana kojeg možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/a7jL5MTZTJ0

Iskustveno učenje, učenje kroz praksu (a ne samo prepričavanje teorije) posebnost je ovakvog izlaska iz učionice koja je oduševila učenike prvog razreda. Pristup domaćina s „Radio Našica“ je za svaku pohvalu jer su na jednostavan i učenicima zanimljiv, pristupačan i razumljiv način ispričali priču o medijima.

Učenici 1.r. PŠ Budimci posjetili su "Radio Našice" u sklopu aktivnosti eTwinning projekta "The beauty of reading 2".

Učiteljice Ana Nenadić i Patricija Hercog

  

  

  

  
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju