preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Učenici 3. i 4. razreda boravili u Školi u prirodi Orahovica

Autor: Tajana Tomoković, 5. 5. 2022.

Nakon tri godine stranke uzrokovane pandemijom učenici 3. i 4. razreda ponovno su boravili u Školi u prirodi Orahovica u periodu od 26.4.-29.4.

Ovaj put u ŠUP-u je boravilo 34 učenika, učiteljice Vanja, Suzana, Silvana i asistentice Kristina i Silvija. U organizaciji i realizaciji sadržaja planiranih od strane Crvenog križa pomogli su nam i studenti 3. godine Kineziološkog fakulteta, njih četvero.

Na put su nas otpratili roditelji, učitelji učenika, te ravnateljica škole u utorak u ranim jutarnjim satima. Već u autobusu raspoloženje učenika je bili izrazito pozitivno, što je ukazivalo na početak jednog ugodnog i edukacijski ispunjenog boravka učenika na način s kojim se prvi put susreću i kada su prvi put većina njih odvojeni od svojih roditelja na nekoliko dana.

 Već po dolasku u odmaralište Crvenog križa „MERKUR“ svi smo bili oduševljeni uređenim okolišem i srdačnim dočekom. Nakon smještaja u sobe bili smo upoznati s planom rada i  aktivnostima po danima. Istog dana otišli smo u šetnju do grada, posjetili vodenicu i lokomotivu Ćiru. Šetnjom kroz ružičnjak grada došli smo do dječjeg igrališta gdje smo proveli vrijeme u zajedničkom druženju i igri. U slastičarnici smo pojeli ukusan sladoled i kupili prikladne suvenire za naše ukućane u gradskoj suvenirnici. Naša voditeljica Bojana ispričala nam je dvije legende o Ružica-gradu dok smo ga promatrali u daljini na obroncima Papuka.

Slijedeće dane provodili smo na bazenu gdje smo izvodili različite vježbe i igre u vodi uz stručno vodstvo profesora TZK-a i studenata. Posjetili smo i udaljeni ranč „Koral“ gdje su mnogi učenici prvi put zajahali konja. Oduševljenju zbog toga nije bilo kraja.

Poseban doživljaj za učenike je bila edukativna radionica Šumarije i njihovog šumara koji nas je poveo u obilazak obližnje šume.

Ostatak vremena provodili smo u održavanju nastave, različitim zabavnim aktivnostima navečer uz pjesmu i ples i vesela druženja u sobama. Smijeha, zabave i poneka suza za mamom nisu nedostajali.

Na povratku kući posjetili smo Zoološki vrt u Našičkom Markovcu.

Ova četiri prekrasna dana puna novih iskustava zauvijek će ostati kao podsjetnik učenicima na prvo odvajanje od roditelja i novi način edukacije.

 

                                                                              Učiteljice Vanja, Suzana i Silvana

 

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju