preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

WorldSkills Croatia 2022

Autor: Tajana Tomoković, 13. 5. 2022.

Učenici osmih razreda i razrednice  posjetili su Zagreb. Razlog puta u Zagreb je održavanja izvanučionične nastave i  posjet Državnom natjecanju učenika strukovnih škola koje se ove godine održalo od 10.- 12.svibnja 2022.  u prostorima Zagrebačkog velesajma. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje mladih, organizator ovog velikog događaja za obrazovanje, osigurala je učenicima besplatan prijevoz autobusom.

 

Učenici su imali priliku vidjeti više od 300 najboljih učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u više od 40 disciplina. Discipline podijeljene na tradicionalne (frizerstvo, tekstil i dizajn, kuharstvo, slastičarstvo, cvjećarstvo..) i suvremene (administracija IT sustava, pomorska nautika, CNC tehnologije) podjednako su privukle pažnju učenika.

Bez strukovnih vještina nema modernog društva pa su i naši učenici dobili priliku ispitati svoje vještine uz stručno vodstvo profesora. Odvažili su se ispitati svoje vještine u eko laboratoriju, slastičarstvu, graditeljskoj tehnologiji, prodajnim vještinama, modnom dizajnu i tehnologiji, zdravstvenoj njezi. Profesori su ih motivirali te  dali povratne informacije o odrađenim zadacima i predispozicijama za određenu struku. Najodvažnije učenice naše skupine bile su Petra Gajdašić i Sara Humplik koje su se izvrsno snašle u zadacima pružanja prve pomoći (oživljavanje),crtanju, dizajniranju…

Posebno nas je obradovao susret s Mihaelom Kovačem. Učenik naše škole, sada našički srednjoškolac, također je jedan od natjecatelja, a natjecao se disciplini automehatronika.  Mihael nam je opisao zadatke koji su ga očekivali kroz tri dana natjecanja te rekao kako se osjeća sjajno što ima prilike sudjelovati na najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe. U konačnici osvojio je  izvrsno treće mjesto i brončanu medalju. Čestitamo Mihaelu i njegovom profesoru Marku Babiću na ovom važnom priznanju. 

Po završetku izvanučioničke nastave i profesionalne orijentacije, učenici su se počastili slatkim i slanim delicijama po vlastitom izboru. Uz pjesmu i druženje u autobusu, puni dojmova, sretno su se vratili svojim kućama. 

Razrednice: Maja Milinković i Jelena  Baričević Momčilović
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju