preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

SJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Autor: Tajana Tomoković, 30. 1. 2017.

PODGORAČ - Povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta učenici osmoga razreda naše škole sa svojim su učiteljicama pripremili prigodni program uz prezentacije za  svoje učeničke kolege.

Što su to pripremili na dodatnoj iz povijesti, na nastavi hrvatskog jezika i razrednom odjelu pročitajte u nastavku...

Učenici su na dodatnoj nastavi iz povijesti učiteljice Zvjezdane Riger pripremili prezentaciju koju su izložili i prezentirali u školskome holu.

                  Na satu razrednika učenici osmaši sa svojom su razrednicom Tajanom Vinić od početka školske godine uključeni  u međunarodni projekt „ Šafran“ .Svoje bilješke, zapažanja, zapažanja i rad u ovom projektu predstavili su ovom prigodom kroz  prezentaciju svoga višemjesečnoga rada.

                  Podijeljeni u tri skupine na satu hrvatskoga jezika učiteljice Marije Varga učenici osmoga razreda izrađivali su prezentaciju o najpoznatijoj dječjoj žrtvi Holokausta djevojčici Anni Frank, pisali su sastave na temu Kako je moguće da se dogodio Holokaust?  te su u sklopu nastave  medijske kulture gledali igrani film  Schindlerova  lista o kojemu su pisali samostalan osvrt ističući poruku filma: „ Tko spasi  jedan život, spasio je cijeli svijet!“   O svojemu radu učenici su  izradili prezentaciju, a pisane uratke pročitali su drugim učenicima tijekom programa.

                   Poznata je izreka da je povijest  učiteljica života, stoga smo u spomen  i  u znak sjećanja  na žrtve Holokausta kroz učeničke radove i prezentacije učili koliko je važno međusobno poštovanje i prihvaćanje bez obzira na boju kože, vjeru, jezik i narodnost kao i to da trebamo graditi kulturu mira, tolerancije i nenasilja u mjestu gdje živimo  i radimo jer samo tako bit ćemo mirotvorci i graditelji boljega svijeta.

Učiteljica hrvatskog jezika, Marija Varga
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 > Hgspot
 > Vemil
 > Sokoli
 > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju