preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

Dan ružičastih majica

Autor: Tajana Tomoković, 22. 2. 2017.

Dan ružičastih majica je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici i učitelji kroz razne aktivnosti upućuju na važnost prevencije i suzbijanja nasilja. Priča o ružičastim majicama je krenula od priče o dječaku koji je u znak suosjećanja s bolesnom majkom obukao ružičastu majicu te je zbog toga pretrpio fizičko zlostavljanje. Prijatelji su ga podržali te su i oni potom obukli ružičaste majice...

 

Podgorač - Učenici 7.a razreda su pod satom biologije zajedno s učiteljicom izradili male bedževe u obliku ružičastih majica te na taj način podržali inicijativu borbe protiv nasilja. Osim toga u učionici se nalazi velika ružičasta majica unutar koje učenici pišu svoje poruke podrške. Male ružičaste majice su podijelili svim učenicima te svim djelatnicama škole. Učenici su također upoznati s pričom o dječaku koji je u znak suosjećanja s bolesnom majkom obukao ružičastu majicu te je zbog toga pretrpio fizičko zlostavljanje. Prijatelji su ga podržali u tome te i oni obukli ružičaste majice. Danas smo i mi bili udruženi dio cijele incijative.

Učiteljica: K.Marinković

Budimci - Povodom Dana ruzičaste majice u naš razred ugostili smo umirovljenju nastavnicu povijesti i zemljopisa, gđu Mariju Marinković koja nam je živopisno ispričala i opisala svoje iskustvo školovanja koje je počelo u rujnu davne 1955.-e godine kada je ona sjela prvi put u školske klupe.

Pričala nam je o svom razredu, prijateljima iz ranih školskih dana i vezano uz to i o danas sveprisutnom vršnjačkom nasilju. Učenici su sa zanimanjem slušali učiteljicu Mariju, ispitivali ju i radovali se svakoj novoispričanoj dogodovštini iz njenih školskih dana. Poučila nas je kako se oduprijeti nasilju kroz učenje,druženje, igranje i uživanje u životu. Naučila nas nekim igrama loptom iz njenog ranog djetinjstva od kojih nam je najzanimljivija bila igra "Devet,osam" koju smo i zaigrali skupa s njom u holu škole. Odigrali smo igru Pričam ti priču u kojoj je cilj razgovarati o našim osjećajima u situacijama kada nešto nekom želimo ispričati što je nama bitno, a taj netko nas ne sluša. Za završnu aktivnost učenici su odabrali izrezivanje ružičastih majica od papira i ispisivanje poruka nenasilja na iste. Potom smo majice "objesili"na razredni konopac kvačicama.

Učiteljica Patricija Hercog

Razbojište - Povodom Dana ružičastih majica u našoj školi smo danas jasno i odlučno pokazali da tu prestaje nasilje među nama vršnjacima. Zajedno smo izradili ružičaste bedževe koje smo ponosno cijelog dana nosili istaknute na našim malim prsima. Različitim aktivnostima pokazali smo da razumijemo što znači nasilje, što znači emocionalno i fizički zlostavljati svoga prijatelja, a uspjeli smo i dokazati da se tome znamo i oduprijeti. Pisanjem poruka na malim ružičastim majicama želja nam je da i drugi shvate što znači imati prijatelja koji ti stavi toplu ruku na rame kada ti je teško, a ne da ju koristi da bi ti nanio bol. Poslagane na uže poput opranog maminog rublja lepršaju na vjetru želja da budu odaslane svima koji ne misle dobro, svima koji ne poštuju svoga prijatelja a tim i samog sebe.

                                                Učenici PŠ Razbojište i učiteljice Martina i Silvana
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 > Hgspot
 > Vemil
 > Sokoli
 > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju