preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

″Od malena - VOLONTIRAM″

Autor: Tajana Tomoković, 14. 11. 2021.

Europski projekt solidarnosti pod nazivom ″Od malena - VOLONTIRAM″ dobio je važno mjesto i u našoj školi. To je iznimno važan projekti solidarnosti sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti. U suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa iz Našica predstavnici mladih Crvenog križa iz Našica i njihov predstavnik Dorijan Lamot posjetili su našu područnu školu u Stipanovcima i učenike 1. i 3. razreda. 

Njihov zadatak unutar projekta je organiziranje raznih radionica, edukacija i volonterskih aktivnosti kako bi učenici stekli određena znanja, zdrave navike, učili o stereotipima, predrasudama i sa svojim vršnjacima učili o međusobnom pomaganju, prijateljstvu, humanosti i solidarnosti prema drugima. Našu malu područnu školu posjetili su 10. studenog 2021. povodom nadolazećeg Međunarodnog dana tolerancije koji se tradicionalno odražava 16. studenog. U dogovoru sa učiteljicom Monikom Mužar – Kos predstavnici CK održali su radionicu za učenike nižih razreda pod nazivom ″Tolerancija!″. Zadanim aktivnostima unutar radionice nastojali su raditi na pozitivnim promjenama u ponašanju djece i mladih, razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, humanosti, solidarnosti i radu za opće dobro na korist cijele lokalne zajednice. Učenici su 2 školska sata proveli u radnim aktivnostima i zabavi. Naučili su kako je prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika kako u svakodnevnom životu, u školama i lokalnim zajednicama tako i općenito u cijelom svijetu jako važno te kako trebamo biti tolerantni jedni prema drugima. Saznali smo da smo svi jedinstveni te da svaka osoba može u sebi pronaći osobinu po kojoj se razlikuje od drugih. Prihvaćanje i razumijevanje različitosti temelj je kvalitetnih komunikacija i života cijele društvene zajednice, a pravo bogatstvo života nalazi se upravo  u toj različitosti.

 

Učiteljica: Monika Mužar - Kos

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju