preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

PŠ Razbojište sa srcem za udrugu „Kolajna ljubavi“

Autor: Tajana Tomoković, 28. 12. 2021.

"Dobra djela su karike koje tvore lanac ljubavi."

                                                                         Majka Tereza

Učenici  PŠ Razbojište su se početkom školske godine  aktivno uključili u afričku priču „Marijinih obroka“ i dobrotvornim prilozima uspjeli skupiti 230 kn kojima su osigurali desetke obroka učenicima u afričkim zemljama. Nastavak dobrotvornog rada uslijedio je prikupljanjem novčanih sredstava za udrugu   „Kolajna ljubavi“, koja je osnovana  s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva, kako u Hrvatskoj i  Tanzaniji, tako i u svijetu. Do potrebnih sredstava odlučili smo doći prodajnom izložbom božićnih rukotvorina i ukrasa u Razbojištu. 

Kako bi uspješno realizirali našu ideju,  uz nas je stalo mnogo divnih ljudi koji su bili podrška  našoj dobrotvornoj priči.  Ovom prilikom zahvaljujemo se teta Branki iz Čepina koja je sa srcem sašila sve što smo osmislili, i našem domaru Dejanu  koji je izradio potrebne drvene podloške i nabavio nam potrošni materijal. Svakako moramo spomenuti i našu vjeroučiteljicu Slavku Đukić koja se dobrovoljno uključila u ovu priču. Zahvaljujemo se i našem župniku Željku Benkoviću koji je podržao našu ideju te motivirao župljane lijepim riječima da pomognu realizaciji naše izložbe.

Prije same prodajne izložbe  posjetio nas je i Stjepan Đanić, volonter udruge „Kolajna ljubavi“, koji se nedavno vratio iz Tanzanije. Tijekom boravka u našoj školi održao je predavanje o svojem boravku u Sirotištu sv. Ante, te ispričao mnoge zanimljive priče koje su nam bile dodatna motivacija za rad. Tijekom razgovora sa Stjepanom, zaključili smo kako bi bilo dobro novčana sredstva uplatiti za potrebe školovanja jednog djeteta iz sirotišta, tj. sudjelovati u projektu „Kumstvo“. Projekt "Kumstvo" povezuje kumove iz Hrvatske s djecom iz Tanzanije koja žive u iznimno lošim uvjetima, potječu iz mnogobrojnih i siromašnih obitelji ili su siročad. Kumovi doniraju sredstva potrebna za školovanje djeteta, te mu na taj način osiguravaju bolju budućnost. Prodajnom izložbom božićnih ukrasa, učenici i učiteljice Silvana Šarić i Ljubica Đurić  prikupili su  dovoljno sredstava za školovanje jednog djeteta i s nestrpljenjem iščekuju  realizaciju projekta.

Učenici i učiteljice Ljubica Đurić i Silvana Šarić
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju