POSJET UČENIKA PŠ STIPANOVCI RECIKLIRANOM IMANJU ZMAG
Autor: Tajana Tomoković, 15. 4. 2024.
Dana 11. 4. 2024. godine učenici od 1. do 4. razreda PŠ Stipanovci, zajedno sa učiteljicom Monikom Mužar - Kos i knjižničarkom Josipom Vešligaj, posjetili su Reciklirano imanje ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) u Vukomeriću. Imanje je zamišljeno kao eko selo i poligon za istraživanje permakulture i održivog načina života. Posjet je organiziran u okviru hrvatske inačice programa "sCOOLFOOD".
Program "sCOOLFOOD" provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s hrvatskim školama, a započeo je u veljači ove godine. Temelji se na edukaciji djece i mladih o povezanosti održivosti hrane i okoliša s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada. Učiteljica Monika i knjižničarka Josipa pod satima razrednog odjela do sada su održale nekoliko radionica iz kojih su učenici mogli naučiti kakva je to kvalitetna hrana: dobra, čista i ispravna te što znači ekološka održivost u lancu opskrbe hranom. Dosadašnje stečeno znanje utemeljili su ovim posjetom imanju ZMAG gdje su proveli zabavan i poučan dan u prirodi. Predstavnici imanja proveli su učenike kroz imanje i ispričali priču o tome kako ono funkcionira, a kroz predavanja, interaktivne radionice i grupni rad učili su kako primijeniti zdrave prehrambene navike i kroz njih živjeti održivije. Izrađivali su domaće kuglice od datulja i lješnjaka kojima su se na kraju zasladili.
Monika Mužar - Kos, učiteljica
Josipa Vešligaj, knjižničarka
POSJET UČENIKA PŠ STIPANOVCI RECIKLIRANOM IMANJU ZMAG
Autor: Tajana Tomoković, 15. 4. 2024.
Dana 11. 4. 2024. godine učenici od 1. do 4. razreda PŠ Stipanovci, zajedno sa učiteljicom Monikom Mužar - Kos i knjižničarkom Josipom Vešligaj, posjetili su Reciklirano imanje ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) u Vukomeriću. Imanje je zamišljeno kao eko selo i poligon za istraživanje permakulture i održivog načina života. Posjet je organiziran u okviru hrvatske inačice programa "sCOOLFOOD".
Program "sCOOLFOOD" provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s hrvatskim školama, a započeo je u veljači ove godine. Temelji se na edukaciji djece i mladih o povezanosti održivosti hrane i okoliša s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada. Učiteljica Monika i knjižničarka Josipa pod satima razrednog odjela do sada su održale nekoliko radionica iz kojih su učenici mogli naučiti kakva je to kvalitetna hrana: dobra, čista i ispravna te što znači ekološka održivost u lancu opskrbe hranom. Dosadašnje stečeno znanje utemeljili su ovim posjetom imanju ZMAG gdje su proveli zabavan i poučan dan u prirodi. Predstavnici imanja proveli su učenike kroz imanje i ispričali priču o tome kako ono funkcionira, a kroz predavanja, interaktivne radionice i grupni rad učili su kako primijeniti zdrave prehrambene navike i kroz njih živjeti održivije. Izrađivali su domaće kuglice od datulja i lješnjaka kojima su se na kraju zasladili.
Monika Mužar - Kos, učiteljica
Josipa Vešligaj, knjižničarka
POSJET UČENIKA PŠ STIPANOVCI RECIKLIRANOM IMANJU ZMAG
Autor: Tajana Tomoković, 15. 4. 2024.
Dana 11. 4. 2024. godine učenici od 1. do 4. razreda PŠ Stipanovci, zajedno sa učiteljicom Monikom Mužar - Kos i knjižničarkom Josipom Vešligaj, posjetili su Reciklirano imanje ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) u Vukomeriću. Imanje je zamišljeno kao eko selo i poligon za istraživanje permakulture i održivog načina života. Posjet je organiziran u okviru hrvatske inačice programa "sCOOLFOOD".
Program "sCOOLFOOD" provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s hrvatskim školama, a započeo je u veljači ove godine. Temelji se na edukaciji djece i mladih o povezanosti održivosti hrane i okoliša s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada. Učiteljica Monika i knjižničarka Josipa pod satima razrednog odjela do sada su održale nekoliko radionica iz kojih su učenici mogli naučiti kakva je to kvalitetna hrana: dobra, čista i ispravna te što znači ekološka održivost u lancu opskrbe hranom. Dosadašnje stečeno znanje utemeljili su ovim posjetom imanju ZMAG gdje su proveli zabavan i poučan dan u prirodi. Predstavnici imanja proveli su učenike kroz imanje i ispričali priču o tome kako ono funkcionira, a kroz predavanja, interaktivne radionice i grupni rad učili su kako primijeniti zdrave prehrambene navike i kroz njih živjeti održivije. Izrađivali su domaće kuglice od datulja i lješnjaka kojima su se na kraju zasladili.
Monika Mužar - Kos, učiteljica
Josipa Vešligaj, knjižničarka
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |