preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

Izgradnja učionice na otvorenom - od ideje do realizacije

Na kraju školske godine 2015./2016. otvorena je nastavno sportska dvorana u sklopu Osnovne škole Hinka Juhna u Podgoraču. Posljednjih dana nastave sjedimo u školskom dvorištu na automobilskim gumama koje su učenici s pedagoginjom i domarom pretvorili u sjedalice, jedemo pizzu sa učenicima, gledamo dečke kako igraju nogomet i mislimo na glas...Kako bi bilo dobro da imamo sjenicu. "Tamo bismo sada sjedili"..."i jeli"..."i gledali nogoš"..."i nastavu bismo mogli održavati u njoj"..."to bi bila vanjska učionica!"... Navirale su misli učenika i učiteljica, a ideja se rodila i dogovor je pao: "Iduće školske godine gradimo sjenicu! Osmislit ćemo niz aktivnosti kojima ćemo zaraditi nešto novaca, pozvat ćemo sve ljude dobre volje i zajedničkim snagama izgraditi sjenicu!"


vijesti

OD DONACIJE DO UNIKATA

Autor: Tajana Tomoković, 21. 4. 2017. 22:40

MISLI ZELENO, NOSI PLATNENO! UZMI PLATNO, TO JE UNIKATNO!

Iako su proljetni praznici, okupili smo se u srijedu, 19. travnja, u školi u Podgoraču. Mladi poduzetnici i Web novinari škole pozvali su učenike u školu kako bismo vrećice oslikali. Okupili smo se i bili jako vrijedni. Veći dio vrećica smo oslikali, svaka je vrećica postala unikat, a od srijede do danas dio platnenih vrećica dobilo je i svoje nove vlasnike. U zamjenu za platnenu vrećicu, prikupljamo donacije, a sav prilog ide u izgradnju sjenice, tj. učionice na otvorenom.

 [više]

Prodajna izložba uskrsnih dekoracija

Autor: Tajana Tomoković, 13. 4. 2017. 22:54

PODGORAČ - U utorak, 11. travnja 2017. smo ispred škole u Podgoraču organizirali prodajnu izložbu uskrsnih dekoracija.

Ukrase su izradile i školi poklonile Žene branitelja Općine Podgorač pri Udruzi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. One su kroz kreativne radionice pod vodstvom učiteljice Milice Ivančić i asistentice Marije Strelec ukrase izradile te ih darovale školi. Na stranicama škole pozvali smo mještane da dođu, razgledaju i kupe ukrase jer prihod koji se skupi ide u fond za izgradnju sjenice. Iako je izložba planirana za dva dana, za utorak i srijedu, već u utorak, naši su učenici prodali gotovo sve i zaradili 582kn.

Ovim putem zahvaljujemo kreativnim ženama na prekrasnoj gesti i potpori.

 [više]

KiK donirao platnene vrećice

Autor: Tajana Tomoković, 6. 4. 2017. 23:18

KIK DONIRAO 230 PLATNENIH VREĆICA

Osmislili smo nove aktivnosti kojima ćemo prikupiti sredstva za sjenicu. Ožujak i travanj mjeseci su u kojima se intenzivnije osvješćuje briga o okolišu. Dan vode, Dan šume, Dan planeta Zemlje neki su od datuma koji se obilježavaju u našoj školi.

Kako bismo dali svoj konkretan doprinos očuvanju okoliša, osmislili smo nabaviti platnene vrećice koje će učenici oslikati, a zatim pustiti u prodaju. Ovom akcijom želimo da što više mještana koristi platnene vrećice umjesto plastičnih vrećica. Platnene vrećice se koriste mnogo puta i ne štete okolišu. Plastične vrećice koriste se jednom ili nekoliko puta, završavaju kao smeće i zagađuju okoliš.

 [više]

BOŽIĆNE KREATIVNE RADIONICE I BOŽIĆNI SAJAM

Autor: Tajana Tomoković, 30. 12. 2016. 23:18

Prvi korak koji smo osmislili i realizirali božićne su radionice i sajam. Ideja je bila, organizirati radionice u kojima ćemo izraditi božićne ukrase, a zatim ih prodati na božićnom sajmu. Objavama na stranici škole i u Informativnom listu Općine Podgorač, zainteresirali smo učenike i mještane. Zainteresirali smo ih, pozvali, a oni su se odazvali i pomogli u realizaciji planiranog. Kako je sve teklo, donosimo u nastavku...

 

 [više]

Logo učionice na otvorenom

Autor: Jelena Baričević Momčilović, 18. 11. 2016. 21:38

Imajući na umu da je logo nešto o čemu se ne moramo puno promišljati , već ga  uzimamo zdravo za gotovo  u onom trenutku kada ga ugledamo. Upravo je logo  znak koji zamjenjuje puno izrečenih ili napisanih rečenica. Vođeni tim mislima nastao je logo naše učionice na otvorenom. 

 [više]

Projekt - SJENICA - Učionica na otvorenom

Autor: Jelena Baričević Momčilović, 23. 9. 2016. 14:42

Nositelji aktivnosti  su učenici uključeni u Poduzetničku skupinu- u sklopu Dodatne nastave engleskog jezika  i Web novinari, čije su voditeljice učiteljice Tajana Tomoković i Jelena Baričević Momčilović. Ideja je poduzetnički odgoj koji poručuje da se za uspjeh treba potruditi. Na ovaj način pružit ćemo podršku uvođenju kompetencije poduzetništva u hrvatske osnovne škole.

Vrijeme predviđeno za ostvarivanje ciljeva je  cijela školska 2016./2017.godina.

Obilježja poduzetne osobe su kreativnost, samopouzdanje, samopoštovanje, tolerancija na neizvjesnost.  Naši učenici posjeduju mnoge vještine dovoljne za uspjeh , ali nisu spremni suočiti se sa strahom od  mogućeg neuspjeha.

Ciljevi poduzetničke grupe su uvesti osnovna znanja ekonomske i financijske pismenosti, razvijati kompetenciju poduzetništva kao sposobnost pretvaranja ideje u konkretne akcija i ukloniti strah od neuspjeha. Učenici su u razgovoru s učiteljicama došli na ideju izgradnje sjenice (učionice na otvorenom) u školskom dvorištu. Učenici bi trebali uložiti trud i preuzeti rizik, biti fleksibilni i znati podmiriti troškove te se radovati dobiti.

Prvi poduzetnički koraci započeli su razgovorom o proizvodima koje možemo izraditi, partnerstvima s drugim kreativnim učenicima naše škole i njihovim učiteljicama voditeljicama, te dogovorima o organizaciji Božićnog sajma.

Voditeljica poduzetničke skupine, Jelena Baričević Momčilović

 [više]

 Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju