preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

Izgradnja učionice na otvorenom - od ideje do realizacije

Na kraju školske godine 2015./2016. otvorena je nastavno sportska dvorana u sklopu Osnovne škole Hinka Juhna u Podgoraču. Posljednjih dana nastave sjedimo u školskom dvorištu na automobilskim gumama koje su učenici s pedagoginjom i domarom pretvorili u sjedalice, jedemo pizzu sa učenicima, gledamo dečke kako igraju nogomet i mislimo na glas...Kako bi bilo dobro da imamo sjenicu. "Tamo bismo sada sjedili"..."i jeli"..."i gledali nogoš"..."i nastavu bismo mogli održavati u njoj"..."to bi bila vanjska učionica!"... Navirale su misli učenika i učiteljica, a ideja se rodila i dogovor je pao: "Iduće školske godine gradimo sjenicu! Osmislit ćemo niz aktivnosti kojima ćemo zaraditi nešto novaca, pozvat ćemo sve ljude dobre volje i zajedničkim snagama izgraditi sjenicu!"

        


 

DAN ŠKOLE 2021.

Autor: Tajana Tomoković, 9. 6. 2021. 08:32

Učenicima, djelatnicima i prijateljima Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač čestitamo Dan škole.

https://wke.lt/w/s/p8qpWE


 [više]

Ugradnja stolova i napokon gotovo!

Autor: Tajana Tomoković, 27. 5. 2021. 14:14

Od preostalog novca prikupljenog kroz skupljanje plastičnih boca, kupili smo stolove i klupe za sjenicu. Muževima učiteljice Jelene i Tajane su se ti stolovi učinili preslabi pa su odlučili pojačati ih i zaštititi od vanjskih utjecaja. Stolove i klupe su zatim dovezli i ušarafili u temelje te ih na taj način fiksirali. 

Ugradnjom stolova i klupa možemo napokon reći - sjenica je gotova i spremna za učenike. Nadamo se da će učenici cijeniti trud i čuvati ju kako bi poslužila mnogim generacijama.

Od želje do realizacije proteklo je pet godina. Pet godina za izgradnju sjenice je mnogo, ali vrijedilo je truda. Uspjeli smo jer smo bili uporni, jer smo imali podršku i jer nismo odustali.

Učiteljice Jelena i Tajana

 [više]

Izgradnja sjenice u punom jeku

Autor: Tajana Tomoković, 20. 9. 2019. 17:57

Nakon duže stanke, izgradnja sjenice se nastavlja i u punom je jeku. Mato Šarac, Igor Ivančić i domar Dejan Kučić grade ono što smo dugo željeli - naša učionica na otvorenom.

 [više]

PODUZETNIČKI DAN U OŠ HINKA JUHNA PODGORAČ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tajana Tomoković, 15. 6. 2018. 22:07

Prvi  Poduzetnički dan za učenike viših razreda i njihove učitelje održan je u četvrtak, 14.lipnja 2018.u Osnovnoj školi Hinka Juhna Podgorač za učenike viših razreda. Cilj poduzetničkog dana je potaknuti učenike, od djetinjstva, na promišljanje o poduzetništvu kako bi u budućnosti, prema uspješnim primjerima iz svoje okoline, krenuli u realizaciju svojih poduzetničkih ideja. Ugostili smo poduzetnike sa našeg područja koji su nam ispričali svoj put od ideje do sadašnjeg poslovnog uspjeha. Vrlo zanimljive i poučne životne priče o upornosti i uspjehu ispričali su nam gospodin Goran Đanić (Đanić-obrt za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu), gospodin Tomica Mojzeš (OPG Mojzeš), gospođa Suzana Dragić  (A&S Sisters – frizerski obrt) i gospodin Stjepan Đanić (Užar Đanić).

 [više]

KRENULA IZGRADNJA SJENICE - UČIONICE NA OTVORENOM

Autor: Tajana Tomoković, 7. 4. 2018. 16:15

PODGORAČ - Dvije godine od ideje i početka projekta, dočekali smo završnu fazu, a to je izgradnja sjenice – učionice na otvorenom. U subotu, 7. travnja 2018., dok su učenici još na proljetnim praznicima, okupili smo se u školskom dvorištu i napravili temelje. Radna akcija okupila je roditelje, muževe i učitelje koji su za naše učenike rado izdvojili vrijeme i na dobrovoljnoj bazi pridonijeli realizaciji projekta. Roditelj koji se na naš poziv javio da bi vodio izgradnju je Mato Šarac, tata naše učenice Ana Marie. Na sebe je preuzeo nabavu materijala i dovoz, a danas su svi okupljeni  izgradili temelje sjenice.

 [više]

Županijsko stručno vijeće učitelja razredne nastave

Autor: Tajana Tomoković, 11. 3. 2018. 21:54

PODGORAČ - U petak, 9. ožujka 2018. u 18 sati u našoj je školi održano Županijsko stručno vijeće učitelja razredne nastave koje okuplja učitelje razredne nastave četiriju škola, a to su OŠ kralja Tomislava Našice, OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška i naša OŠ Hinka Juhna Podgorač. Učiteljice naše škole održele su predavanja i predstavile primjere dobre prakse.

 

 

 [više]

SKUPLJAMO BOCE - TRAŽIMO MAJSTORA

Autor: Tajana Tomoković, 25. 2. 2018. 23:27

PODGORAČ - Proljeće se bliži, a želja za početkom izgradnje sjenice - učionice na otvorenom sve je jača. U nastavku pročitajte kako su naše tete skupljale plastične boce i donirale ih za sjenicu, kako smo boce zamijenili i gdje smo zapeli. U organizaciji radionica, sajmova i sličnih akcija smo se dokazali kao vrlo uspješni no u izgradnju se ne razumijemo i tražimo pomoć. Tražimo majstora ili skupinu majstora koji će pomoći kako bi učenici do kraja školske godine pohađali nastavu u učionici na svježem zraku.

 [više]

Završetak prvog polugodišta uz Božićnu akademiju i sajam

Autor: Tajana Tomoković, 24. 12. 2017. 22:07

PODGORAČ - U petak, 22. prosinca 2017. u 10 sati, svi okupljeni  u nastavno sportskoj dvorani OŠ Hinka Juhna, uživali su u jednosatnom programu Božićne akademije i Božićnom sajmu koji su potom posjetili. Uživali smo u pjesmi, plesu, igrokazima, recitacijama i izložbi učeničkih radova s Božićnih radionica.

 [više]

Suradnja se nastavlja

Autor: Tajana Tomoković, 29. 11. 2017. 09:41

PODGORAČ - Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, žene branitelja i Osnovna škola Hinka Juhna nastavljaju suradnju. U ponedjeljak 27. studenoga započeo je 4. informatički tečaj za članove Udruge, a tečaj vodi profesorica Maja Milinković. U utorak, 28. studenoga, u večernjim satima okupile se se žene branitelja. Pod vodstvom učiteljica Milice Ivančić i Irene Mijatović te asistentice Marije Pelin održana je prva božićna radionica u kojoj su izradile adventske vijence. Vijence su donirale školi, a škola će u četvrtak i petak pripremiti izložbu. Želite li adventski vijenac, navratite u školu, razgledajte i donirajte za svoj primjerak. Sredstva prikupljena od donacija, mladi će poduzetnici skupljati za sjenicu.

 [više]

MISLI ZELENO, NOSI PLATNENO! UZMI PLATNO, TO JE UNIKATNO!

Autor: Tajana Tomoković, 3. 5. 2017. 22:52

Snimili smo reklamu za platnene vrećice!

Nakon božićnih radionica i uskrsne izložbe, Mladi poduzetnici i Web novinari u novoj su aktivnosti.  Uz pomoć učiteljica i učenika razredne nastave, oslikali su platnene vrećice. Kako bi što više učenika i mještana čulo i vidjelo što rade i grade, snimili su reklamu koju možete vidjeti na sljedećem linku...

https://www.youtube.com/watch?v=SWxh8HqdGq8&feature=player_embedded

Osim reklame, vrećice su izložene u holu škole, na novom panou i tamo će biti cijeli mjesec svibanj. Platnene vrećice možete svakodnevno razgledati, odabrati onu koja vam se sviđa i donirati za izgradnju sjenice.

Sve o aktivnostima vezanim uz izgradnju sjenice možete vidjeti na lijevom izborniku pod SJENICA http://os-hjuhna-podgorac.skole.hr/u_ionica_na_otvorenom

 [više]

OD DONACIJE DO UNIKATA

Autor: Tajana Tomoković, 21. 4. 2017. 22:40

MISLI ZELENO, NOSI PLATNENO! UZMI PLATNO, TO JE UNIKATNO!

Iako su proljetni praznici, okupili smo se u srijedu, 19. travnja, u školi u Podgoraču. Mladi poduzetnici i Web novinari škole pozvali su učenike u školu kako bismo vrećice oslikali. Okupili smo se i bili jako vrijedni. Veći dio vrećica smo oslikali, svaka je vrećica postala unikat, a od srijede do danas dio platnenih vrećica dobilo je i svoje nove vlasnike. U zamjenu za platnenu vrećicu, prikupljamo donacije, a sav prilog ide u izgradnju sjenice, tj. učionice na otvorenom.

 [više]

Prodajna izložba uskrsnih dekoracija

Autor: Tajana Tomoković, 13. 4. 2017. 22:54

PODGORAČ - U utorak, 11. travnja 2017. smo ispred škole u Podgoraču organizirali prodajnu izložbu uskrsnih dekoracija.

Ukrase su izradile i školi poklonile Žene branitelja Općine Podgorač pri Udruzi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. One su kroz kreativne radionice pod vodstvom učiteljice Milice Ivančić i asistentice Marije Strelec ukrase izradile te ih darovale školi. Na stranicama škole pozvali smo mještane da dođu, razgledaju i kupe ukrase jer prihod koji se skupi ide u fond za izgradnju sjenice. Iako je izložba planirana za dva dana, za utorak i srijedu, već u utorak, naši su učenici prodali gotovo sve i zaradili 582kn.

Ovim putem zahvaljujemo kreativnim ženama na prekrasnoj gesti i potpori.

 [više]

KiK donirao platnene vrećice

Autor: Tajana Tomoković, 6. 4. 2017. 23:18

KIK DONIRAO 230 PLATNENIH VREĆICA

Osmislili smo nove aktivnosti kojima ćemo prikupiti sredstva za sjenicu. Ožujak i travanj mjeseci su u kojima se intenzivnije osvješćuje briga o okolišu. Dan vode, Dan šume, Dan planeta Zemlje neki su od datuma koji se obilježavaju u našoj školi.

Kako bismo dali svoj konkretan doprinos očuvanju okoliša, osmislili smo nabaviti platnene vrećice koje će učenici oslikati, a zatim pustiti u prodaju. Ovom akcijom želimo da što više mještana koristi platnene vrećice umjesto plastičnih vrećica. Platnene vrećice se koriste mnogo puta i ne štete okolišu. Plastične vrećice koriste se jednom ili nekoliko puta, završavaju kao smeće i zagađuju okoliš.

 [više]

BOŽIĆNE KREATIVNE RADIONICE I BOŽIĆNI SAJAM

Autor: Tajana Tomoković, 30. 12. 2016. 23:18

Prvi korak koji smo osmislili i realizirali božićne su radionice i sajam. Ideja je bila, organizirati radionice u kojima ćemo izraditi božićne ukrase, a zatim ih prodati na božićnom sajmu. Objavama na stranici škole i u Informativnom listu Općine Podgorač, zainteresirali smo učenike i mještane. Zainteresirali smo ih, pozvali, a oni su se odazvali i pomogli u realizaciji planiranog. Kako je sve teklo, donosimo u nastavku...

 

 [više]

Dobra volja i vrijedne ruke - recept za uspjeh na radionici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tajana Tomoković, 11. 12. 2016. 21:50

PODGORAČ -Pripremi,pozor,sad!!! Došao je dugo očekivani prosinac i započeli smo izradu božićnih ukrasa koje ćemo predstaviti na našem sajmu.

U petak poslije podne, točnije u 15.30 sati, okupili smo se u nemalom broju u našoj školi. Učenici nižih razreda su završili s nastavom kada su se pridružili učenici viših razreda, mame, bake, tete i asistentice. U pomoć nam je stigla čak i umirovljena učiteljica likovne kulture, gospođa Potnar. Nakon pozdrava, upoznali smo sudionike sa ciljevima radionice, najavili Božićni sajam i izgradnju sjenice pored škole. Unaprijed smo obavijestili putem plakata, naše web stranice i društvene mreže što se radi u svakoj od šest radionica pa su sudionici mogli odabrati u kojoj će sudjelovati. Atmosfera na radionicama je bila radna, ali opuštena. Voditeljice su pokazale što se izrađuje i kako, a sve ostalo do finalnog proizvoda prepušteno je mašti i kreativnosti. Zadržali smo se do gotovo 18 sati, vrijeme je proletilo,a svi prisutni mogli su se okrijepiti uz sokove, kavu i slane i slatke grickalice.

Hvala svima koji su svojim dolaskom pridonijeli, vaša nam je pomoć važna i potiće nas naprijed. Na stranicama škole i društvenim mrežama objavit ćemo fotografije radova te ćemo primati predbilježbe za one koji ne će moći obići sajam.

Svećana božićna akademija odžati će se u petak, 23. prosinca. Prije i poslije akademije, posjetite  Božićni sajam, pogledajte izložbu i kupnjom donirajte sredstva za izgradnju sjenice.

 [više]

POZIV NA BOŽIĆNE KREATIVNE RADIONICE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tajana Tomoković, 2. 12. 2016. 12:56

PODGORAČ – Kako je najavljeno u Informativnom listu općine Podgorač, 9. prosinca u 15.30 u OŠ Hinka Juhna u Podgoraču, održati će se Božićne kreativne radionice za sve mještane. Pozivamo djecu, i odrasle, učenike, roditelje i ostale prijatelje naše škole da dođu i pomognu u izradi božićnih ukrasa.

Božićne kreativne radionice uvod su najvažnijem događaju na kraju polugodišta, a to je Božićna akademija učenika. Novost ove školske godine je ta što će se Božićna akademija održati u novosagrađenoj nastavno-sportskoj dvorani, a u sklopu te svećanosti, održati će se i Božićni sajam na kojem će se prodavati ukrasi i proizvodi nastali na radionici.

Novac zarađen na Božićnom sajmu usmjerit će se u izgradnju sjenice pored škole, a ta će sjenica služiti i kao učionica na otvorenom. Ovim aktivnostima želimo pokazati učenicima da se postići može mnogo kada postoji volja i kada se snage udruže. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama izgraditi sjenicu, a u tome nam možete pomoći i Vi.

 [više]

Logo učionice na otvorenom

Autor: Jelena Baričević Momčilović, 18. 11. 2016. 21:38

Imajući na umu da je logo nešto o čemu se ne moramo puno promišljati , već ga  uzimamo zdravo za gotovo  u onom trenutku kada ga ugledamo. Upravo je logo  znak koji zamjenjuje puno izrečenih ili napisanih rečenica. Vođeni tim mislima nastao je logo naše učionice na otvorenom. 

 [više]

Projekt - SJENICA - Učionica na otvorenom

Autor: Jelena Baričević Momčilović, 23. 9. 2016. 14:42

Nositelji aktivnosti  su učenici uključeni u Poduzetničku skupinu- u sklopu Dodatne nastave engleskog jezika  i Web novinari, čije su voditeljice učiteljice Tajana Tomoković i Jelena Baričević Momčilović. Ideja je poduzetnički odgoj koji poručuje da se za uspjeh treba potruditi. Na ovaj način pružit ćemo podršku uvođenju kompetencije poduzetništva u hrvatske osnovne škole.

Vrijeme predviđeno za ostvarivanje ciljeva je  cijela školska 2016./2017.godina.

Obilježja poduzetne osobe su kreativnost, samopouzdanje, samopoštovanje, tolerancija na neizvjesnost.  Naši učenici posjeduju mnoge vještine dovoljne za uspjeh , ali nisu spremni suočiti se sa strahom od  mogućeg neuspjeha.

Ciljevi poduzetničke grupe su uvesti osnovna znanja ekonomske i financijske pismenosti, razvijati kompetenciju poduzetništva kao sposobnost pretvaranja ideje u konkretne akcija i ukloniti strah od neuspjeha. Učenici su u razgovoru s učiteljicama došli na ideju izgradnje sjenice (učionice na otvorenom) u školskom dvorištu. Učenici bi trebali uložiti trud i preuzeti rizik, biti fleksibilni i znati podmiriti troškove te se radovati dobiti.

Prvi poduzetnički koraci započeli su razgovorom o proizvodima koje možemo izraditi, partnerstvima s drugim kreativnim učenicima naše škole i njihovim učiteljicama voditeljicama, te dogovorima o organizaciji Božićnog sajma.

Voditeljica poduzetničke skupine, Jelena Baričević Momčilović

 [više]

 Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju