preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.
Predprijave školskih obveznika za upis u 1. razred OŠ 2020.-2021.

poštovani roditelji/skrbnici, 

Škola započinje primati predprijave za upis u prvi razred osnovne škole.

Stoga, molimo roditelje da u periodu od

 3. veljače 2020. do 17. veljače 2020. godine

prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona

533-991 – Pedagoška služba škole.

Dijete možete prijaviti i elektronskom poštom na adresu: pedagog.hjuhn@gmail.com .

U poruci molimo Vas navedite ime i prezime djeteta, očevo ime, datum rođenja, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela. Nije potrebno dolaziti u školu i dovoditi dijete.

Školski obveznici za školsku godinu 2020./2021. su djeca rođena od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati tijekom ožujka i travnja u školi i u Domu zdravlja Đakovo kod dr. Ivanke Košta Plavčić, o čemu ćete biti naknadno telefonom obaviješteni.

Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2014. a želite da školske godine 2020./2021. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred u Upravnom odjelu za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji (Tihomir Štefančić, Upravni odjel za obrazovanje, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 642, obrazovanje@obz.hr) do 31. ožujka 2020. a možete ga pronaći u prilogu ove vijesti ili na www.obz.hr

Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2, odgoda se predlaže:

  • ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
  • ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2020. do 15. travnja 2020. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz).

Prilažemo popis naselja upisnog područja Osnovne škole Hinka Juhna Podograč. U slučaju da živite na našem upisnom području, a dijete upisujete u drugu školu, molimo Vas da nam se javite.

Osnovnoj školi Hinka Juhna pripada sljedeće upisno područje:

1. Podgorač

2. Stipanovci

3. Kelešinka

4. Kršinci

5. Ostrošinci

6. Podgorje Bračevačko

7. Razbojište

8. Bučje Gorjansko

9. Bijela Loza

10. Budimci

11. Poganovci 

 

 

 

 

 

 

UPISI U 1. RAZRED - obavijest roditeljima

Autor: Ana Ivanišić, 13. 5. 2020.

 

Poštovane, poštovani roditelji i skrbnici,

Uprava za odgoj i obrazovanje naše županije nam je dostavila obavijest vezanu uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Poštovane, poštovani roditelji i skrbnici,

Uprava za odgoj i obrazovanje naše županije na mje dostavila obavijest vezanu uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

Naša školska liječnica će nam se javiti s planom i rasporedom pregleda djece te ćete o svemu biti pravovremeno obavješteni.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

 

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.

 

S poštovanjem,


Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju