preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

eTwinning
  
 
eTwinning je zajednica škola u Europi

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.


Naši eTwinning projekti

100. dan u školi u PŠ Razbojište

Autor: Tajana Tomoković, 30. 5. 2022. 22:24

Učenici PŠ Razbojište i ove su godine bili dio eTwinning projekta  100. dan u školi. To je projekt  koji se tradicionalno obilježava u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini osmu godinu za redom obilježava se ostvarujući glavni cilj projekta: okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na međunarodnoj/nacionalnoj/lokalnoj/ razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti. Projekt je slijednik projekta 100. dan škole koji je za RH pokrenula Sandra Vuk. Voditeljice/autorice na eTwinning platformi su Marica Jurec i Adrijana Leko.

 [više]

VolontirAJMO

Autor: Tajana Tomoković, 30. 5. 2022. 19:29

"Dobra djela su karike koje tvore lanac ljubavi."

Majka Terezija

Volontiranje- želja da se nekom pomogne, asocira nas na nešto pozitivno, na dobro, na promjenu. Ono njeguje povjerenje među ljudima, toleranciju i empatiju te poštovanje prema zajedničkom dobru. Volontiranjem učenici usvajaju osjećaj za solidarnost, za pravednost, za zdravo i humano društvo, uvažavanje različitosti, interkulturalnost, lokalnu zajednicu, timski rad, zaštitu okoliša,  integriraju stečena znanja, kvalitetno provode slobodno vrijeme i druže se s osobama sličnih svjetonazora.

 [više]

SCHUL#STORYS

Autor: Tajana Tomoković, 28. 5. 2022. 00:07

Schul#Storys (Školske#priče) je eTwinning projekt u kojem su sudjelovali učenici 5.a i 5.b razreda Osnovne škole Hinka Juhna, Podgorač i učenici partnerskih škola iz Grčke, Češke i Francuske. U projektu smo sudjelovali od rujna 2021. do lipnja 2022. i zajedno s učenicima obradili i predstavili teme vezane uz školu. Tema Meine Schule dio je godišnjeg izvedbenog kurikuluma za predmet njemački jezik u 5. razredu, 2. godina učenja. Kroz projekt smo na drugačiji i zanimljiviji način upoznali sadržaje vezane uz temu škola, predstavili naučeno i usporedili što i kako rade drugi učenici.

 [više]

WEBUČIONICA 2.0 / WEBCLASSROOM

Autor: Tajana Tomoković, 27. 5. 2022. 23:08

WEBUČIONICA je međunarodni eTwinning projekt autorice učiteljice Sandre Vuk. Učenici KO 1./3. raz. PŠ Stipanovci u ovaj projekt su uključeni već treću školsku godinu. Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku korak po korak pristupa. Svrha projekta bazira se na korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija te ima zadaću prenijeti stečena znanja na učenike i razvijati kod učenika digitalne kompetencije te razvijati i koristiti informatičke kompetencije u različitim situacijama. 

 [više]

Wir sind Europa - Wir sind Freunde

Autor: Tajana Tomoković, 26. 5. 2022. 18:49

Wir sind Europa - Wir sind Freunde (Mi smo Europa - mi smo prijatelji) je eTwinning projekt u kojem su sudjelovali učenici 8.a i 8.b Osnovne škole Hinka Juhna, Podgorač i učenici iz Slovenije, Njemačke, Italije, Turske, Španjolske i Češke.

Cilj projekta je upoznavanje mladih i komunikacija na njemačkom jeziku za učenike koji njemački jezik uče kao strani jezik. Na projektu smo surađivali s mladima iz Europe i razvijali vještine slušanja i čitanja s razumijevanjem, govorenje, pisano izražavanje, korištenja web alata, suradnja, kreativnost, komunikacija i kritično razumijevanje. Projekt je trajao od rujna 2021. do lipnja 2022., a za to vrijeme smo sudjelovali u mnogobrojnim aktivnostima.

 

 [više]

U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA 4 / ART IN MY HEART 4

Autor: Tajana Tomoković, 26. 5. 2022. 14:10

Učenici 2.a razreda iz Podgorača priključili su se zanimljivom, kreativnom i poučnom eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika 4/Art in my heart 4. Upoznavali smo najveće likovne umjetnike svijeta i domovine, stvarali likovna djela, razvijali socijalne kompetencije i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. Učenici su se na nastavi likovne kulture putem slikokaza upoznavali sa životom i djelom 6 velikih umjetnika: Ted Harrison, Jackson Pollock, Alma Thomas, Vasilij Kandinski Mirna Sišul i Andy Warhol. Radove smo redovito izlagali u našoj učionici i holu škole, a za Dan škole, 9.lipnja, organizirat ćemo i izložbu radova u suradnji s 1., 3. i 4. razredom te njihovim učiteljicama Nadom Vulić, Tajanom Vinić i Suzanom Hardi.

Učiteljica Milica Ivančić

 

 [više]

Pokusi su nova fora

Autor: Tajana Tomoković, 26. 5. 2022. 10:07

Učenici 2.razreda, mali istraživači, ove godine priključili su se eTwinning projektu Pokusi su nova fora. Kod učenika se nastojao potaknuti interes i ljubav prema prirodnim znanostima te utjecati na razvijanje dječjih znanstvenih potencijala,sposobnost motrenja, kritičkog promatranja, logičkog mišljenja i zaključivanja, ali i sposobnost samostalnog proširivanja i produbljivanja znanja. Učenike se poticalo na samostalni rad, ali i timsko suradničke oblike rada, te sklonost praktičnom radu. Naše aktivnosti možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://sites.google.com/view/2amaliistrazivaci/po%C4%8Detna-stranica .

Učiteljica Milica Ivančić

 [više]

U svijetu likovnih umjetnika4/Art in my heart

Autor: Tajana Tomoković, 26. 5. 2022. 08:51

Učenici 4. razreda Matične škole ove su godine sudjelovali u jednom prekrasnom, zanimljivom i kreativnom eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika 4/Art in my heart.

Cilj ovoga je projekta upoznati život, rad i djela likovnih umjetnika, upoznati osnovne boje i izvedene boje, uočiti i naučiti o čistoći boja, uočiti boje spektra koje nas okružuju u okolini i prirodi oko nas, prikazati crtom detalje te crtom oblikovati različite predmete. Također,  cilj  je stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvoj njegovih umjetničkih i kreativnih sposobnosti u nerazdvojivom jedinstvu s odgojem duhovnih i moralnih osobina, razvoj inicijative, samopouzdanja i sposobnosti kreativnog izražavanja te oblikovanje u skladu s dobi, znanjem i vještinama iz područja likovne umjetnosti.

 [više]

Germanizmi u materinskom jeziku

Autor: Tajana Tomoković, 20. 5. 2022. 22:59

Germanizmi u materinskom jeziku je eTwinning projekt u kojem smo sudjelovali u drugom polugodištu školske godine 2021./2022. Učenici 6.a i 6.b razreda OŠ Hinka Juhna Podgorač koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika od 4. razreda su istraživali i prikupljali germanizme, ilustrirali ih i sudjelovali u ostvarivanju cilja, a to je stvaranje rječnika germanizama na razini cijele Hrvatske. U projektu su sudjelovali učenici 12 škola iz Hrvatske i njihovi učitelji njemačkog jezika. 

 [više]

Projekt Brže, više, jače

Autor: Tajana Tomoković, 19. 5. 2022. 10:59

Ove školske godine na eTwinning platformi pokrenut je međunarodni projekt Brže, više, jače autorica Ivane Žagar iz OŠ „Sveti Matej“ , Viškovo i učiteljice naše škole Patricije Hercog.

Cilj projekta je proširiti znanja učenika o važnosti utjecaja sporta na zdravstvenu i funkcionalnu osobnost djeteta te na intelektualnu i odgojno-obrazovnu komponentu.
Učenici će istraživanjem, proučavanjem i uočavanjem promjena koje tjelesna aktivnost donosi, izraditi vlastite e-book, te osnažiti primjenu korištenja IKT-a u nastavi, koje će međusobno prezentirati svojim projektnim partnerima.
Svrha projekta je poticati kod učenika interes za aktivnim bavljenjem sportom te razvijanjem pravilnog odnosa prema zdravlju pojedinca i zajednice.

 [više]

100. TI DAN ŠKOLE 2022. u PŠ STIPANOVCIMA

Autor: Tajana Tomoković, 15. 5. 2022. 22:43

Ove školske godine učenici KO 1./3. R. PŠ Stipanovci uključili su se u poznatu manifestaciju obilježavanja  ″Stoti dan u školi ″. Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

 [više]

U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA 4 / ART IN MY HEART 4

Autor: Tajana Tomoković, 12. 5. 2022. 22:30

Projekt U svijetu likovnih umjetnika 4 je međunarodni eTwinning projekt u kojem su učenici upoznali najveće likovne umjetnike svijeta i domovine. U ovaj projekt uključeni su učenici KO 1./3. r. naše područne škole PŠ Stipanovci pod mentorstvom učiteljice Monika Mužar – Kos već treću školsku godinu za redom. 

 

 [više]

DAN JABUKA 2021. U PŠ STIPANOVCIMA

Autor: Tajana Tomoković, 12. 5. 2022. 22:25

Tradiciju Dana jabuka 20. listopada  nismo zaboravili niti ove školske godine. Već četvrtu  godinu za redom obilježavanje ovog dana je dio međunarodnog eTwinning projekta, ove godine pod nazivom  Dan jabuka 2021. Učenici 1./3. razreda u PŠ Stipanovci uveličali su svečanost ove kraljice voća u svojoj školi i cijeli tjedan posvetiti upravo toj voćki. 

 

 [više]

eTwinning projekt Safer Internet Day 2022

Autor: Tajana Tomoković, 25. 4. 2022. 22:16

Učenici 1. razreda naše Područne škole Budimci ove su školske godine po prvi put sudjelovali u eTwinning projektu Safer Internet Day 2022. Sljednik je to prošlogodišnjeg projekta istoimenog naziva. To je međunarodni projekt koji je okupio 93  projektna partnera. Projekt ima nekoliko bitnih ciljeva: učenici su surađivali u online okruženju, pronalazili i vrednovali informacije, formulirali pretragu na internetu na način da izbjegnu neželjene sadržaje, prepoznavali i razlikovali dezinformacije i lažne vijesti kao i prepoznavali vrste elektroničkog nasilja.

 

 

 [više]

eTwinning projekt Ljepota čitanja 2

Autor: Tajana Tomoković, 22. 4. 2022. 14:59

                Ove je školske godine na eTwinning platformi polako je uspješno priveden kraju međunarodni projekt Ljepota čitanja 2 (The beauty of reading 2). U svibnju slijede evaluacija projekta i diseminacija koju provode projektni partneri svatko u svojoj zemlji. Projekt je ovo koji je sljednik prošlogodišnjeg istoimenog projekta dviju autorica: Ljiljane Mudrinić iz OŠ „Laza Kostić“ Gakovo, Srbija i Patricije Hercog, OŠ Hinka Juhna Podgorač, PŠ Budimci, Hrvatska te administratorice projekta Ane Sudarević koja je stručna suradnica knjižničarka u OŠ Dubovac u Karlovcu (Hrvatska). Projekt čine partneri iz osam zemalja svijeta: Albanije, BiH, Gruzije, Hrvatske, Italije, Portugala, Srbije i Turske. Projekt je pod pokroviteljstvom Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono.

 [više]

OBILJEŽEN 100. DAN ŠKOLE

Autor: Tajana Tomoković, 18. 2. 2022. 23:21

Učenici 4. razreda MŠ ove su godine, kao i prošle, 11. veljače 2022. godine, obilježili 100. dan škole u sklopu eTwinning projekta 100. dan škole.

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini osmu godinu za redom obilježava se ostvarujući glavni cilj projekta: okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na međunarodnoj/nacionalnoj/lokalnoj/ razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti. Projekt je slijednik projekta 100. dan škole koji je za RH pokrenula Sandra Vuk. Voditeljice/autorice na eTwinning platformi su Marica Jurec i Adrijana Leko.

 [više]

Na putu dobrote 3/On the path of kindness 3

Autor: Tajana Tomoković, 21. 1. 2022. 23:09

Učenici 4. razreda MŠ ove su godine sudjelovali u eTwinning projektu Na putu dobrote 3/On the path of kindness 3. Projekt je to koji potiče da u blagdanskim danima potaknemo kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici potrebu dijeljenje dobrih i pozitivnih trenutaka. Cilj je projekta promocija vrijednosti dobrote kroz mjesec prosinac nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije. Projekt je aktivni dio sadržaja međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja.

 [više]

Naša škola dobitnica je mnogih Europskih oznaka kvalitete za 2021. godinu

Autor: Tajana Tomoković, 27. 12. 2021. 21:52

Prošle školske 2020./2021. godine naši su učenici i učitelji bili uključeni u mnoštvo nacionalnih i međunarodnih eTwinning projekata kao aktivni članovi ali i kao autori istih. Početkom ove školske godine za izuzetan trud i rad naši su učenici i učitelji primili Nacionalne oznake kvalitete (NQL) ali i one na višoj razini- Europske oznake kvalitete (EQL).

Za izniman rad dodijeljena je ukupno 21.291  Europska oznaka kvalitete (EQL) članovima 2.677 eTwinning projekata. Među dobitnicma su i naši učitelji sa svojim učenicima koje bismo ovim putem izdvojili i posebno pohvalili: 

  

 

 [više]

Protiv nasilja svaki dan u godini

Autor: Tajana Tomoković, 19. 10. 2021. 21:42

Dan ružičastih majica obilježavamo svake godine posljednju srijedu u mjesecu veljači. No nije li potrebno protiv nasilja boriti se svaki dan? Upravo tako! Pokrenuli smo nastavak prošlogodišnjeg međunarodnog eTwinning projekta ove školske godine pod nazivom Dan Ružičastih Majica 2022. / Pink Shirt Day 2022 pod geslom borbe protiv nasilja svaki dan a ne samo jedan dan u godini. Projekt je započeo u rujnu 2021. a završit će krajem školske godine 2021./2022. I ove je godine nastao kao rezultat izvrsne suradnje dviju škola iz susjednih zemalja: OŠ „Laza Kostić“ Gakovo, Srbija (učiteljica Ljiljana Mudrinić) i OŠ Hinka Juhna Podgorač, Područna škola Budimci (učiteljica Patricija Hercog). Prijave za projekt na eTwinningu trajale su do 1. listopada 2021. a u projekt su uključeni partneri iz 10 različitih zemalja.

 [više]

Volonterski projekti u PŠ Razbojište u školskoj godini 2021./2022.

Autor: Tajana Tomoković, 15. 10. 2021. 15:27

Razbojište, 9. listopada 2021.

Nova školska godina je započela. I traje. Već mjesec dana.

Zaokupljeni novim sadržajima, novim razredom i prijateljima sigurno kročimo u nove izazove.

A, nove izazove pronašli smo i u eTwinning projektima. U dogovoru za suradnju u projektima s vjeroučiteljicom Slavkom Đukić pomno smo odabrali projekte u kojima smo pronašli mogućnosti da se pokažemo uspješnim i odlučnim.

Ove godine odlučili smo sve svoje snage, mogućnosti i aktivnosti uložiti u pomoć potrebitima i drugima kojima je pomoć na bilo koji način potrebna. Zato smo se odlučili uključiti u dva projekta u kojima ćemo sve svoje zamisli moći i realizirati.

  

 [više]

Drugaci u svijetu brojeva i slova

Autor: Tajana Tomoković, 10. 7. 2021. 17:31

2.razreda PŠ Razbojište proširili su svoj razred virtualno u okviru projekta  Drugaci u svijetu brojeva i slova. Autorice projekta namijenjenom učenicima 2. razreda su učiteljice  Biljana Bajčetić i Ljubica Đurić. Cilj projekta je da učenici kroz suradnju i različite projektne aktivnosti razvijaju  kreativnost, komunikacijske i suradničke vještine, odgovornost i empatiju. Projektom se promiče ljepota multikulturalnosti te  međusobna tolerancija i uvažavanje. Tijekom projekta učenici su imali priliku postavljati svojim prijateljima iz projekta zagonetke, zajedno su stvarali pisane uratke te predstavili različite radionice koje su održavali tijekom godine s ciljem razmjene dobrih primjera prakse.

                                                                                               Učiteljica Ljubica Đurić

 [više]

WEBUČIONICA 2/WEBCLASSROOM

Autor: Tajana Tomoković, 9. 7. 2021. 12:27

WEBUČIONICA je međunarodni eTwinning projekt autorice učiteljice Sandre Vuk. Učenici KO 2./4. raz. PŠ Stipanovci u ovaj projekt su uključeni već drugu školsku godinu. Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku korak po korak pristupa. CILJ projekta je poticati učitelje i učenike na razvoj informatičko-komunikacijskih kompetencija, komunikaciju na materinskom jeziku, učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetnost i inicijativnost. Svrha projekta bazira se na korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija te ima zadaću prenijeti stečena znanja na učenike i razvijati kod učenika digitalne kompetencije te razvijati i koristiti informatičke kompetencije u različitim situacijama. 

 [više]

Uz čitanje riječi rastu – eTwinning projekt

Autor: Tajana Tomoković, 9. 7. 2021. 12:21

Uz čitanje riječi rastu je eTwinning projekt čije su autorice učiteljice Monika Mužar – Kos i učiteljice iz OŠ Ladimirevci, Ljiljana Marinjak i Marija Bulut – Lukačević. Ovaj projekt  je međunarodni eTwinning projekt i namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a provodio se tijekom cijele školske godine. Cilj projekta je približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih dijela utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika. Projektnim aktivnostima nastojali smo poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela. Osnovni zadatak je bio da čitanjem razvijamo kulturu provođenja slobodnog vremena učenika.  

 [više]

Biljke i životinje zavičaja

Autor: Tajana Tomoković, 8. 7. 2021. 23:03

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Razbojište  bili su dio eTwinning projekta Biljke i životinje zavičaja, autorica Marine Mužek i Nevene Petrović. Cilj projekta je  bio potaknuti učenike na korištenje istraživačkih metoda te poticati na  odgovorno ponašanja prema prirodi. Tijekom projekta učenicima je pružena  prilika da istaknu ljepotu i raznolikost biljnog i životinjskog svijeta svojeg zavičaja kroz različite digitalne alate. Aktivnosti projekta su bile vrlo raznolike. 

 

 [više]

U svijetu likovnih umjetnika 3/ Art in my heart

Autor: Tajana Tomoković, 8. 7. 2021. 22:53

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Razbojište i ove su godine, na njihovo veliko veselje, bili dio projekta U svijetu likovnih umjetnika 3. Autorice projekta su Sandra Vuk i Nevenka Dimač.  Cilj projekta bio je upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine potaknuti učenike na učenje i stvaranje vlastitih likovnih djela, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema

 

 [više]

IGROM DO ZNANJA I ZABAVE / PLAY FOR LEARN AND FUN

Autor: Tajana Tomoković, 8. 7. 2021. 22:35

Igrom do znanja i zabave je eTwinning projekt autorica Ivane Frančić i Renate Posavec čije zadane aktivnosti su trajale od rujna 2020.  - lipnja 2021. godine. Aktivnostima u ovom projektu nastojali smo u nastavu implementirati igru kao neizostavnu i važnu aktivnost svakog učenika. Igra će se implementirati u nastavu s različitim ciljevima kako bi motivirala učenike za lakše  usvajanje nastavnih sadržaja, za ponavljanje i uvježbavanje gradiva, da potakne originalnost, kreativnost, divergentno mišljenje učenika, razvijanje socijalne vještine, uočavanje važnosti povijesnog nasljeđa i razvoj igre tijekom vremena, prihvatljivo ponašanje, samopouzdanje, međusobno uvažavanje kroz pridržavanje dogovorenih pravila. 

 [više]

ČAROBNE SLIKOVNICE GODIŠNJIH DOBA – eTw projekt

Autor: Tajana Tomoković, 8. 7. 2021. 22:21

Čarobne slikovnice godišnjih doba je eTwinning projekt autorica Ivane Žagar i Mateje Jurić u školskoj godini 2020./2021. i traje cijelu školsku godinu. Cilj projekta je proširiti znanja učenika o važnosti promjena koje se događaju u prirodi s biljkama, životinjama i ljudima tijekom izmjene četiri godišnja doba te osnažiti primjenu korištenja IKT-a u nastavi.  Učenici će kroz različite aktivnosti promatrati, analizirati, bilježiti i uspoređivati uočene promjene kroz godišnja doba. Osim toga, učenici će usvajati nova znanja bogatiti svoja iskustva, te uz pomoć raznih digitalnih alata  osmisliti vlastite slikovnice. 

 [više]

SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA 2 / SPACE WEEK

Autor: Tajana Tomoković, 7. 7. 2021. 11:45

Svjetski tjedan svemira 2 je međunarodni eTwinning projekt čiji je cilj bio približiti učenicima udaljena prostranstva svemira. Svjetski tjedan svemira diljem svijeta se tradicionalno obilježava u prvom tjednu mjeseca listopada 4.-10. listopada. Tako su se učenici KO 2./4. razreda iz PŠ Stipanovaca u ovaj eTw projekt uključili odmah početkom školske godine kao nastavak na prošlogodišnji projekt Mjesečeve zgode. Zadanim projektnim aktivnostima učenici su upoznavali Mjesec kao nebesko tijelom te svemir kao nebesko prostranstvo koje nismo u mogućnosti posjetiti. 

  

 [više]

E TWINNING PROJEKT – EASTER EGG HUNT

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2021. 22:56

Učenici razredne nastave Matične škole Podgorač i Područne škole Razbojište tradicionalno su sudjelovali u Uskršnjoj potrazi za čokoladnim jajima u ožujku 2021. Tradicionalni Easter Egg Hunt ove godine je dio i eTwinning projekta. Cilj projekta je predstaviti svoju školu i upoznati se s ostalim sudionicima projekta kroz video ili prezentaciju te podijeliti svoja iskustva, fotografije i načine održavanja Egg Hunt aktivnosti u našoj školi.

 

 [više]

MOJ JEZIK MATERINJI – eTw projekt

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2021. 13:58

Moj jezik materinji je nacionalni eTwinning projekt kojim se nastojala probuditi svijest učenika o važnosti materinjskog jezika za našu domovinu. Učenici KO 2./4. razreda uključili su se u ove projektne aktivnosti kako bi bili aktivni dionici u očuvanju jezika i kulturne baštine svoga kraja. Aktivnostima u ovom projektu učenici su pomogli u očuvanju tradicije materinjeg jezika, kao i njegovih narječja. 

 [više]

Family time 2 – eTw projekt

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2021. 13:42

Učenici KO 2./4. razreda PŠ Stipanovci uključili su se u ovaj projekt početkom školske godine. Family time 2 je eTw projekt kojim se nastojalo ukazati učenicima na važnosti što kvalitetnijeg vremena koje provodimo s našim obiteljima, posebno u današnje vrijeme kada se roditelji i djeca moraju uravnotežiti između posla, škole, slobodnih aktivnosti i sl. Često svi zaboravimo reći jedni drugima kako ih puno volimo. 

 [više]

BILJKE I ŽIVOTINJE ZAVIČAJA

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2021. 01:00

Biljke i životinje zavičaja je naziv za eTw projekt kojem su se učenici KO 2./4. razreda iz PŠ Stipanovaca  priključili početkom šk. god. To je projekt u kojem su autori zadanim projektnim aktivnostima nastojali omogućiti učenicima da kroz istraživačke zadatke pobliže upoznaju te istraže biljke i životinje zavičaja u kojem učenici žive, a potom ih predstave projektnim partnerima. Naglasak je bio na prirodi i živom svijetu koja učenike okružuje te je neizostavan dio svakog prirodnog okruženja učenika. 

 [više]

LJEPOTE MOJE DOMOVINE

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2021. 00:49

Učenici 2./4. razreda uključili su se početkom godine i u projekt pod nazivom Ljepote moje domovine. Ovim projektom nastojali smo kroz razna područja saznati o ljepotama svoje domovine, razvijati odgovorno ponašanje prema nasljeđu naših predaka i razvijati ljubav prema domovini. Učenici su uspostavili suradnju sa školama partnerima pomoću videokonferencije, razvijali su toleranciju i međusobno poštivanje za aktivno sudjelovanje u predstavljanju svoga kraja i države.  Glavni cilj projekta svih projektnih aktivnosti je proširivanje učenikovih znanja o različitim krajevima naše domovine pomoću kojih će se kod učenika pobuditi interes za proučavanje kulturne baštine svoje domovine. 

 [više]

LJUBAV NAS VEŽE I SPAJA - EtW

Autor: Tajana Tomoković, 2. 7. 2021. 22:03

Ove školske godine 2020./2021. učenici KO 2./4. r. PŠ Stipanovaci uključili su se u jedan od etw projekata pod nazivom Ljubav nas veže i spaja. Budući da je ljubav smisao života te ona budi u nama plemenite osjećaje i opjevana je u mnogobrojnim pjesmama, dolazi u različitim oblicima nastojali smo probuditi osjećaj koji nas pokreće na akciju jer ljubav nikada ne prestaje. Razvojem potrošačkog društva dolazi do pomanjkanja duhovnih vrijednosti kod učenika. Upravo zato nastojimo kod učenika razviti strategije za mentalnu, tjelesnu, emocionalnu, socijalnu, duhovnu, osobnu i radnu brigu o sebi i drugima. 

 [više]

Ljepota različitosti 2

Autor: Tajana Tomoković, 2. 7. 2021. 21:54

Učenici 2./4. razreda PŠ Stipanovci, ove šk. god. 2020./2021. po prvi puta su se uključili u ovaj eTw projekt. Projekt ove školske godine okuplja 39 partnera iz Hrvatske, Srbije i Poljske. Izvrsna suradnja među projektnim partnerima rezultirala je mnogim rezultatima projekta (e-knjigama, slikovnicama, radionicama). Zadanim projektnim aktivnostima nastojalo se omogućiti učenicima da se međusobno upoznaju predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive. 

 [više]

WEBCLASSROOM/ Webučionica 2.0

Autor: Tajana Tomoković, 30. 6. 2021. 23:48

Projekt  WEBCLASSROOM/ Webučionica 2.0​ ima cilj educirati učitelje u korištenju web alata, a zatim učitelji educiraju svoje učenike. Kroz razne aktivnostu u izvannastavnoj aktivnosti Webnovinari i u izbornoj nastavi njemačkog jezika učenici su u radu koristili web alate.
Autorica projekta je Sandra Vuk.

Ove školske godine u našoj je školi organizirana nastava po B modelu (mješoviti 3+2). Skupine učenika koji su nastavu pratili on line, osim nastave imali su priliku naučiti korištenje web alata. Web alate su koristili za učenje, rješavanje zadataka, suradnju, u projektima, ali i za stvaranje novih digitalnih materijala.

 [više]

Živjeti zeleno - Living greenly u PŠ Razbojište

Autor: Tajana Tomoković, 29. 6. 2021. 23:03

U projektu Živjeti zeleno - Living greenly koje su osmislile i pokrenule kolegice Marina Arambašić i Ivana Rendulić aktivno smo sudjelovali tijekom cijele školske godine. Cilj projekta je bio poticati volonterski, društveni, praktični i kreativno stvaralački rad, te i aktivnu participaciju djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire kroz koje će učenici stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju.

Misli globalno - djeluj lokalno!

 

 [više]

Andersenovo ogledalo

Autor: Tajana Tomoković, 29. 6. 2021. 11:59

"Ako želite da vaša djeca budu inteligentna, čitajte im bajke.

Ako želite da budu još inteligentnija, čitajte im još bajki."
                       Albert Einstein

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Razbojište ove su godine posjetili bajkoviti svijet Andersenovih bajki. Autorice projekta su učiteljica Ljubica Đurić  i učiteljica Biljana Bajčetić iz Osnovne škole „20. oktobar“, Sivac. Projektom Andersenovo ogledalo učenici su suradničkim učenjem upoznali život i djela H.C. Andersena, stekli  pozitivne stavove prema čitanju knjiga, unaprijedili  vještine čitanja tijekom nastavne godine, čitanjem bogatili rječnik te surađujući sa školama partnerima razmjenjivali znanja o osobitostima drugih jezika i narječja.

 [više]

Živimo zeleno / Living greenly

Autor: Tajana Tomoković, 28. 6. 2021. 13:31

Učenici 5. a i 5.b razreda uključeni u izvannastavnu aktivnost Webnovinari i učenici 7.a i 7.b razreda sudjelovali su ove školske godine u eTwinning projektu Živimo zeleno / Living greenly. Učenici su sudjelovali u mnogobrojnim ekološkim aktivnostima i ostvarili zacrtane ciljeve projekta. Odabrali smo aktivnosti i organizirali njihovo provođenje u dogovoru s učenicima. 

 [više]

„Ein Bild sagt mehr als tausend Worte“ – Storytelling

Autor: Tajana Tomoković, 24. 6. 2021.

„Slika govori više od tisuću riječi“ – Pričanje priče

Učenici 7. a i 7. b razreda ove su školske godine sudjelovali u eTwinning projektu „Ein Bild sagt mehr als tausend Worte“ – Storytelling. Projekt je integriran u kurikulum, a projektne aktivnosti u nastavu njemačkog jezika kao izbornog. Cilj projekta je bio na jednostavne načine uz sliku približiti gramatičke i jezične strukture učenicima, a učenici su uz sliku stečena znanja primjenjivali u pisanju i govorenju. Jezik projekta je njemački. Učenici su ove školske godine nastavu pohađali po B-modelu (mješoviti), a projektne zadatke su rješavali za vrijeme on line nastave. Autorice projekta su Sylwia Szymanska iz Poljske i Tajana Tomoković iz Hrvatske. U projekt su se uključili i učenici iz Slovačke, Francuske, Italije i Turske, ali su zbog lock downa mnogi odustali od suradnje. Projekt su u potpunosti odradili naši učenici i učenici iz Italije pod vodstvom učiteljice Carle Asquini.

Tajana Tomoković

 [više]

NA PUTU DOBROTE 2/ON THE PATH OF THE KIDNESS 2

Autor: Tajana Tomoković, 21. 6. 2021. 22:41

Ove školske godine učenici PŠ Stipanovci uključili su se po drugi puta u projekt Na putu dobrote 2 autorice Sandre VUK. Cilj ovog projekta je promocija vrijednosti dobrote tijekom cijele školske godine nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije. Ovim projektom nastojalo se učenike potaknuti da u blagdanskim danima nastoje u zajednici osvijestiti potrebu dijeljenja dobrih i pozitivnih trenutaka. Zadatak učenika u ovom projektu je uključiti učenike u dobrotvorne aktivnosti, poput pripreme božićnih poklona za dobrotvorne organizacije. 

 

 [više]

MEMENTO PRIJATELJSTVA 7

Autor: Tajana Tomoković, 21. 6. 2021. 22:33

Učenici OŠ Hinka Juhna Podgorač, PŠ Stipanovci, KO 2./4.r. prvi puta su se uključili u ovaj projekt početkom školske godine. Ovim projektom nastojali smo da učenici kroz niz aktivnosti stječu znanje o sebi, razumiju svoje emocije, razvijaju odgovornost prema sebi i drugima. U ovom projektu učenici su usvajali i njegovali kroz razne poticajne situacije i aktivnosti: temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici su primjenjivali dječja prava u svakodnevnom životu i naučili su preuzimati odgovornost u svakodnevnom životu.

 [više]

ŽIVIMO ZDRAVO

Autor: Tajana Tomoković, 21. 6. 2021. 22:14

Projekt Živimo zdravo je eTwinning projekt u koji su se učenici KO 2./4. r. iz PŠ Stipanovci pod mentorstvom učiteljice Monike Mužar – Kos uključili početkom školske godine. Ovaj eTwinnig projekt sadrži aktivnosti kojima se pokušava učenicima ukazati na važnost zdravlja i na razvijanje zdravih navika u svakidašnjem životu. Živimo zdravo je projekt koji nizom aktivnosti potiče djecu na zdrav način života: tjelesno vježbanje, pravilnu prehranu, osobnu higijenu i higijenu okoliša. Zadanim aktivnostima iz projekta učenici su pokušali osvijestiti važnost zdravlja te ostvariti poticanje djece na zdravi način života (tjelovježbu, pravilnu prehranu, higijenu, pozitivne odnose s vršnjacima i starijima) radi čuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja. 

 [više]

U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA 3 / ART IN MY HEART 3

Autor: Tajana Tomoković, 21. 6. 2021. 22:06

Projekt U svijetu likovnih umjetnika 3 je međunarodni eTwinning projekt u kojem su učenici upoznali najveće likovne umjetnike svijeta i domovine. U ovaj projekt uključeni su učenici KO 2./4. r. naše područne škole PŠ Stipanovci pod mentorstvom učiteljice Monika Mužar – Kos već drugu školsku godinu za redom. Ovim projektom nastojali smo učenike upoznati  sa životom, radom i djelima najvećih likovnih umjetnika svijeta i domovine - upoznati osnovne boje, izvedene boje, uočiti i naučiti o čistoći boja, uočiti boje spektra koje nas okružuju u okolini i prirodi oko nas, prikazati crtom detalje, crtom oblikovati različite predmete - stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvoj njihovih umjetničkih i kreativnih sposobnosti. 

 [više]

The beauty of my homeland - Ljepote moje domovine

Autor: Tajana Tomoković, 11. 6. 2021. 10:52

Ove školske godine učenici 4. razreda PŠ Budimci:  Marija, Ognjen, Luka, Siniša, Zvonimir, Lucijana, Paola i Antonia aktivno su bili uključeni u međunarodni projekt The beauty of my homeland/ Ljepote moje domovine. Projekt je to autorica iz Hrvatske, učiteljica Ivane Bašić i Lidije Hatadi. Učenici su skupa sa 140 učitelja različitih zemalja svijeta proučavali ljepote svoje domovine te dijelili iskustva s projektnim partnerima.

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2021. /SAFER INTERNET DAY 2021.

Autor: Tajana Tomoković, 2. 4. 2021. 14:32

Ove školske godine učenici KO 2./4. R. PŠ Stipanovci uključili su se eTwinning projektu Dan sigurnijeg interneta 2021./Safer Internet Day 2021. Na ovaj način učenici su se uključili u internacionalnu akciju povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta. Osnovni cilj ove akcije bio je poticanje i promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja kako među mladima i djecom, tako i među samim roditeljima. Budući da je vrijeme u kojem živimo doba neizbježnog korištenja digitalne tehnologije potrebno je učenike poučiti kako internet i ostale aplikacije koristiti na siguran način. 

 [više]

100. dan u školi, 1.a razred MŠ Podgorač

Autor: Tajana Tomoković, 30. 3. 2021. 21:55

Lijepo li je jedan dan provesti u učenju i igri, bez udžbenika, a punih srca. Učenici 1.razreda MŠ Podgorač proslavili su svojih prvih 100 dana u školi.

Na početku rada pokušali smo procijeniti koliko traje 100 sekundi, a prebrojavanjem skupova po 10 slova naučili smo koliko je 100. Osvrnuli smo se na naših prvih 100 dana provedenih u školi i napravili lentu vremena s nama dragim događajima.

 

 

 [više]

ČUDESNA TEKUĆINA VODA – eTwinnig projekt

Autor: Tajana Tomoković, 29. 3. 2021. 22:10

Učenici KO 2./4. raz. iz PŠ Stipanovaca ove školske godine priključili su se zanimljivom eTwinnig projektu Čudesna tekućina voda. Ovaj eTwinnig projekt sadrži aktivnosti kojima se pokušava učenicima ukazati na važnost vode u cijelome svijetu. Zbog sve veće važnosti očuvanja vode u svijetu, kroz cijelu je godinu potrebno savjesno o njoj brinuti. Jedan je dan samo opomena i podsjetnik za sve ostale dane.

 [više]

100. dan škole Udruge Zvono 2021. – eTwinnig projekt

Autor: Tajana Tomoković, 29. 3. 2021. 22:04

Ove školske godine učenici KO 2./4. R. PŠ Stipanovci uključili su se u eTwinning projekt Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono pod nazivom ″100. dan škole Udruge Zvono 2021.″. Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj I lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je planiran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne aktivnosti.

 [više]

Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021.

Autor: Tajana Tomoković, 29. 3. 2021. 21:54

Ove šk. god. 2020./2021. učenici KO 2./4. r. PŠ Stipanovci uključili su se u aktivnosti eTwinnig projekta pod nazivom Dan ružičastih majica 2021./Pink Shirt Day 2021. Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Osviješteni pojmovima koji kazuju koliko je nasilje prisutno u svim oblicima naših života, učenici u svojim razredima obilježavaju taj važan dan i pomažu zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju te promiču važnost suzbijajanja nasilja među djecom i mladima. 

 [više]

Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021.

Autor: Tajana Tomoković, 2. 3. 2021. 00:02

U eTwinning projekt Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021. prvotno su se uključili učenici 5.a i 5. b razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Webnovinari. Kako se približavala ta posljednja srijeda u veljači, pozvali smo i ostale učenike na suradnju u projektu. Zajedno sa učiteljicom engleskog jezika Jelenom Baričević Momčilović i učenicima od 5. do 7. razreda istraživali smo i pisali poruke protiv nasilja na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, poruke ugradili u bedževe, a zatim bedževim ukrasili ružičaste majice na panou.


 [više]

eTwinning projekt Dan ružičastih majica 2021/ Pink Shirt Day 2021

Autor: Tajana Tomoković, 1. 3. 2021. 23:00

Posljednja srijeda u mjesecu veljači bila je vrhunac događanja ovog međunarodnog projekta koji je ove školske godine po prvi put otvoren na eTwinning platformi a koji je polučio itekako iznimno zamjetan i velik uspjeh.

            Dvjesto projektnih partnera iz Republike Hrvatske, Srbije, Albanije, Armenije, Bih, Italije, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Turke i Italije skupa su sa svojim učenicima upoznali na koje sve načine mogu doprinijeti smanjenju vršnjačkog nasilja. Zanimljivo je i da je projekt usmjeren na učenike osnovnih i srednjih škola u starosti od 6-19 godina. Projektni partneri imali su slobodu obilježiti Dan ružičastih majica 2021. s učenicima na način koji žele kroz međupredmetne korelacije, radionice i aktivnosti. 

 [više]

100. dan u školi

Autor: Tajana Tomoković, 1. 3. 2021. 22:47

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Razbojište  i ove su godine obilježili su 100. dan u školi u sklopu eTwinning projekta 100. dan u školi, autorica Sandre Vuk i Angeline Jakopin Vuk.

100.dan u školi je međunarodni projekt koji se obilježava sredinom veljače. Učenici ga obilježavaju nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100, želi potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu koji provode.
Projekt je jednodnevni i sprovodi se određeni (100.dan) u školi.

 [više]

100.dan škole

Autor: Tajana Tomoković, 24. 2. 2021. 22:41

Učenici 3. razreda MŠ ove su godine, kao i prošle, 19. veljače 2021. godine, obilježili 100. dan škole u sklopu eTwinning projekta 100. dan škole Udruge Zvono. Taj se dan tradicionalno obilježava u brojnim europskim zemljama. Cilj je ovoga projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

Održali smo integrirani dan na način da su učenici kroz vođene aktivnosti ostvarili obrazovno-odgojne ishode, razvili temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvili socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne aktivnosti. 

 [više]

100 DANA ŠKOLE

Autor: Tajana Tomoković, 24. 2. 2021. 22:01

petak, 19.2.2021.

U našoj školi obilježili smo u petak 100. dan škole.

Početak školske godine kao da je bio jučer, a već je iza nas 100 radnih dana. Zato smo se odlučili sudjelovati u obilježavanju toga dana i uključili se u etwinning projekt „100 dana škole“ autorice projekta Angeline Jakopin Vuk.

100.dan u školi je međunarodni projekt koji se obilježava sredinom veljače kao 100.dan polaska učenika u školu.
Učenici ga obilježavaju nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100 želi potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu koji provode.
Projekt je jednodnevni i sprovodi se određeni (100.dan) u školi.

 [više]

Projekt 100. dan škole Udruge Zvono

Autor: Tajana Tomoković, 22. 2. 2021. 23:17

Učenici 4. razreda Područne škole Budimci i ove godine aktivno su se uključili u projekt Udruge Zvono čije su voditeljice i ove školske godine na eTwinningu duo Zvončica- učiteljice Adrijana Leko i Patricija Hercog.

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini sedmu godinu za redom obilježavamo ga ostvarujući cilj projekta - okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj/međunarodnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti.

 [više]

Safer Internet Day 2021

Autor: Tajana Tomoković, 22. 2. 2021. 22:54

Učenici 4. razreda Područne škole Budimci uključili su se krajem rujna u projekt na eTwinning platformi. Projekt pod imenom Safer Internet Day 2021 međunarodni je i već u rujnu je okupio 70 projektnih partnera iz naše domovine i izvan nje.

Plan je autorica projekta bio obilježiti Dan sigurnog interneta 2021. Učenici su kroz projekt trebali upoznati koje sve opasnosti skriva internet te kako se zaštiti i odgovorno koristiti internet i dostupne usluge. Projekt je počeo puno prije same veljače u kojoj se obilježava Dan sigurnijeg interneta.

 [više]

Pusni običaji naših krajeva

Autor: Tajana Tomoković, 15. 2. 2021. 21:59

Poklade su, poklade su,

Milo janje moje,

Barem da su , barem da su,

U godini troje!

Učenici 2. i 4. razreda bili su dio veselog pokladnog projekta „Pusni običaji naših krajeva“. Autorice projekta su učiteljice Daliborka Rotar i Milana Vukelić, a svrha projekta je poticati kod učenika ljubav prema njegovanju tradicije i kulture svoga kraja, kao i krajeva drugih naroda.

Tijekom projekta učenici su istraživali o pokladnim običajima Razbojišta. Intervjuirali  su svoje roditelje i sumještane koji su  s njima podijelili zanimljive informacije i fotografije. Kao rezultat našeg istraživačkog rada, nastala je  e knjiga koju možete prolistati. 

 [više]

Živimo zeleno

Autor: Tajana Tomoković, 4. 1. 2021. 16:37

Međunarodni je ovo projekt za učenike od 3 do 15 godina. Učenici 4. razreda naše Područne škole Budimci uključili su se početkom rujna ove školske godine u projekt. Autorice (osnivači) projekta ovim projektom žele stvoriti obrazovne sadržaje i u što većoj mjeri ih implementirati u školske kurikulume osnovnih škola i vrtića kako bi u budućnosti svi bili spremniji na nove društvene i okolišne izazove i mogli donositi važne životne i poslovne odluke po modelu kvalitetnijeg i održivijeg načina života.
Ovim projektom ćemo poticati volonterski, društveni, praktični i kreativno stvaralački rad, te i aktivnu participaciju djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire kroz koje će učenici stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju.
Misli globalno - djeluj lokalno!

 [više]

Ljepota različitosti 2

Autor: Tajana Tomoković, 4. 1. 2021. 16:24

Nastavak još jednog prošlogodišnjeg eTwinning projekta razveselio je učenike 4. razreda PŠ Budimci koji su s veseljem i ove školske godine postali jedan od projektnih partnera ovog zanimljivog međunarodnog projekta. Projekt ove školske godine okuplja 39 partnera iz Hrvatske, Srbije i Poljske. Izvrsna suradnj među projektnim partnerima rezultirala je mnogim rezultatima projekta (e-knjigama, slikovnicama, radionicama…) već nakon završetka prvog polugodišta. Projekt Ljepota različitosti 2 je projekt namijenjen učenicima od 2. – 4. razreda s ciljem da se učenici međusobno upoznaju predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive, surađuju, uče jedni od drugih kroz različite dogovorene aktivnosti. 

 [više]

Webclassroom / Webučionica 2.0.

Autor: Tajana Tomoković, 4. 1. 2021. 16:16

Webučionica 2 je eTwinning projekt koji je nastavak prošlogodišnjeg projekta.

Projekt Webučionica prošle je godine dobio oznaku kvalitete. Učenici 4. razreda PŠ Budimci izuzetno su ponosni na svoje sudjelovanje prošle školske godine jer su puno naučili tijekom prošle školske godine a ove žele kao aktivni sudionici projekta dalje žele učiti i nadograđivati svoje znanje u korištenju IKT.

 [više]

Ljepote moje domovine

Autor: Tajana Tomoković, 29. 12. 2020. 22:54

eTwinning projekt Ljepote moje domovine ( The beauty of my homeland) međunarodni je projekt koji okuplja 165 projektna partnera diljem naše domovine i izvan nje. Projekt traje cijelu školsku 2020./2021. godinu. Učenici 4. razreda PŠ Budimci uključili su se u projekt kako bi  kroz razna područja saznali o ljepotama svoje domovine, razvijali odgovorno ponašanje prema nasljeđu naših predaka i razvijali ljubav prema domovini. Međusobno s ostalim učenicima iz projekta (projektnim partnerima) komuniciraju  putem videokonferencije i TwinSpace-a projekta tijekom provođenja raznih aktivnosti. Učenici kroz projekt razvijaju toleranciju i međusobno poštivanje za aktivno sudjelovanje u predstavljanju svoga kraja i države. Autorice projekta navode za glavni cilj projekta proširivanje znanja učenika o različitim krajevima naše domovine te upoznavanje različite kulture drugih država. 

 [više]

Family time 2

Autor: Tajana Tomoković, 29. 12. 2020. 22:23

Projekt Family time 2- u kojeg su uključeni učenici 4. razreda Područne škole Budimci nastavak je prošlogodišnjeg projekta Family time. To je međunarodni projekt koji je prošle školske godine dobio i oznake kvalitete. Ove godine projekt okuplja 21 projektnog partnera iz Republike Hrvatske, Turke, Rumunjske, Portugala i Italije. Glavni cilj projekta je naglasiti važnost provođenja slobodnog vremena djece sa roditeljima, posebice u današnje vrijeme kada i roditelji i djeca moraju balansirati između posla, škole, izvanškolskih aktivnosti. 

 [više]

Čarobne slikovnice godišnjih doba

Autor: Tajana Tomoković, 29. 12. 2020. 22:08

(Magical picture books of the seasons)

Autorice ovog međunarodnog projekta su učiteljice Ivana Žagar (OŠ „Sveti Matej“, Viškovo) i Matea Jurić okupile su ekipu od 73 projektna partnera. Cilj projekta je proširiti znanja učenika o važnosti promjena koje se događaju u prirodi s biljkama, životinjama i ljudima tijekom izmjene četiri godišnja doba te osnažiti primjenu korištenja IKT-a u nastavi. Učenici će kroz različite aktivnosti promatrati, analizirati, bilježiti i uspoređivati uočene promjene kroz godišnja doba. Osim toga, učenici će usvajati nova znanja bogatiti svoja iskustva, te uz pomoć raznih digitalnih alata osmisliti vlastite slikovnice. Protekao je prvi dio projekta, prvo polugodište ove neobične pandemisjke školske 2020./2021. godine.

Učenici 4. razreda PŠ Budimci proveli su mnoštvo projektnih aktivnosti koje su se nizale jedna za drugom u izmjeni godišnjih doba. 

 [više]

Projekt PIXELART- CodeWeek

Autor: Tajana Tomoković, 29. 12. 2020. 21:58

Učenici naše škole, 4. razred iz Područne škole Budimci ove su se školske godine ohrabrili i krenuli nesigurnim korakom u svijet programiranja uključivši se u međunarodni eTwinning projekt PIXELART – CodeWeek. Autorice projekta su Vedrana Šarec iz Obrtničko- industrijske škole Županja (Republika Hrvatska) i SeYda Alanya iz  Sarayönü Merkez Anaokulu, Sarayönü, Turska. Autorice projekta zamislile su ga kao rad tehnikom PixelArt i obavezno prijavljivanje događaja na /https://codeweek.eu/add. CiLJ projekta je potaknuti učenike na jednostavan pristup kodiranju pomoću PixelArt tehnike.

 [više]

Memento prijateljstva 7

Autor: Tajana Tomoković, 28. 12. 2020. 22:05

eTwinning projekt Memento prijateljstva 7 međunarodni je projekt koji ove školske godine okuplja 188 učitelja diljem svijeta oko jednog bitnog pojma: prijateljstvo. U ovaj projekt učenici 4. razreda naše Područne škole Budimci uključeni su četvrtu godinu zaredom. Projekt je prijašnjih godina  nagrađivan oznakama kvalitete. To je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.(MPT). Učenici su proveli 8 radionica i niz šarolikih aktivnosti kojima su slavili prijateljtvo i na taj način dodavali značenje prijateljstvu te činili taj pojam snažnijim u našem razredu i izvan njega.

 [više]

DAN JABUKA 2020. U PŠ STIPANOVCIMA

Autor: Tajana Tomoković, 24. 11. 2020. 12:55

Tradiciju Dana jabuka 20. listopada  nismo zaboravili niti ove školske godine. Već treću  godinu za redom obilježavanje ovog dana je dio međunarodnog eTwinning projekta, ove godine pod nazivom  Dan jabuka 2020. Kroz područja hrvatskog jezika, prirode i matematike te likovne, glazbene i tjelesno zdravstvene kulture učenici su proširili svoje znanje o jabukama. Učenici 2./4. razreda u PŠ Stipanovci sa svojom učiteljicom Monikom Mužar-Kos odlučili su uveličati svečanost ove kraljice voća u svojoj školi i cijeli tjedan posvetiti upravo toj voćki. 

 [više]

Dan jabuka 2020

Autor: Tajana Tomoković, 26. 10. 2020. 22:20

Nastavak prošlogodišnjeg eTwinning projekta o jabukama u 4. razred Područne škole Budimci unio je veselje i iščekivanje tog 20. listopada ove školske godine! Naime i ove školske godine učenici- sada četvrtaši uključili su se u eTwinning projekt o jabukama. Sudionika u projektu ove godine je 192- poprilično velik broj! Projektni partneri iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Turske, Albanije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine pa čak do Slovačke činili su šaroliku ekipu za ovogodišnju suradnju, razmjenu ideja, provođenje suradničkih radionica i videokonferencija. Učenici su kroz razne aktivnosti upoznali: važnost jabuke u prehrani, koristi od jabuka, vrste jabuka, pisali tekstove s motivom jabuke, jabuke dijelili  prema obliku, boji i ukusu.

 [više]

Međunarodni dan bijelog štapa

Autor: Tajana Tomoković, 26. 10. 2020. 22:00

eTwinning projekt Međunarodni dan bijelog štapa 2 projekt je kojeg provodimo drugu godinu zaredom u našoj školi, u našem razredu. Učenici 4. razreda  PŠ Budimci i ove su školske godine unutar projekta proveli mnoštvo aktivnosti koje su integrirane u školski kurikulum ali  i u godišnji izvedbeni kurikulum (godišnji plan i program). Projekt je okupio 65 sudionika iz različitih zemalja. Projektni partneri iz naše domovine, Srbije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Moldavije, Albanije, Ruminjske, Turske i Slovačke surađivali su na zajedničkim aktivnostima, ali i proveli samostalne aktivnosti u svojim školama, u svojim razredima. Budimčani su ugostili Udrugu slijepih Našice u školi. U našu školu došli su predsjednik Udrude R.Butković i njihovi članovi Tatjana, Vesna i slijepi dječak Borna. Borna je dugogodišnji prijatelj našeg razreda i učenici su se njemu posebno veselili.

 [više]

Svjetski dan srca

Autor: Tajana Tomoković, 6. 10. 2020. 11:09

Četvrtaši Područne škole uključili su se početkom nastave ove školske godine u neopisivo zanimljiv projekt na eTeinning platformi. Radi se o međunaronom projektu Svjetski dan srca. Svako živo biće na planeti ima srce koje kuca za nekog i u njemu postoji bezgranična ljubav za sve što ga okružuje. Svi možemo obećati sebi, svojoj obitelji i prijateljima kako male promjene u životnom stilu mogu itekako utjcati na zdravlje našeg srca: pravilna prehrana, tjelesne aktivnosti, higijena, prestanak pušenja (članovi obitelji i okolina) . Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna . Projekt za cilj ima obilježavanje i proslavu Svetskog dana srca kroz aktivnosti u učionicama diljem svijeta. Projekt je okupio 32 člana (projektna partnera) iz Hrvatske, Srbije, Albanije, Armenije, Turske i Sjeverne Makedonije. Autorice projekta postavile su i organizirale vrlo originalan TwinSpace projekta te smo kroz mjesec rujan provodili aktivnosti u svojim razredima. 

 [više]

Uz čitanje riječi rastu

Autor: Tajana Tomoković, 2. 10. 2020. 12:43

Čitanje je jedna od najvažnijih čovjekovih vještina koju je potrebno neprestano razvijati kroz cijeli naš život. Budući da mnogi mnogi učenici danas smatraju kako je čitanje dosadno te da knjige čitaju samo asocijalni ljudi i oni koji nemaju puno prijatelja, zapravo uvelike griješe. Broj nepismenih ljudi je danas puno manji nego prije, no još uvijek ima osoba koji ne znaju čitati i pisati. Čitanje u mnogim primjerima pozitivno utječe na nas ljude i pridonosi kako intelektualnom tako i fizičkom zdravlju. Čitanjem zapravo svakodnevno naučimo nešto novo, proširujemo rječnik te nas  čitanje čini boljim osobama. To su samo neke od spomenutih tvrdnji koje dobivamo čitanjem, no ima ih dakako puno više. Potaknuta ovim idejama i vještinom čitanja koja je uvelike zapostavljena u današnje doba kada smo okruženi modernim tehnologijama, naša učiteljica Monika Mužar – Kos u suradnji sa učiteljicama iz OŠ Ladimirevci, Ljiljanom Marinjak i Marijom Bulut – Lukačević , osmislila je međunarodni eTwinning projekt pod nazivom Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading. Projekt je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a provodit će se tijekom cijele školske godine 2020/2021.

 [više]

16 nacionalnih projektnih oznaka kvalitete za vrijedne učenike Područne škole Budimci

Autor: Tajana Tomoković, 2. 10. 2020. 11:07

Proteklu školsku godinu priveli smo kraju na najbolji mogući način! Šestnaest Nacionalnih oznaka kvalitete stiglo je ove rane jeseni na adresu Područne škole Budimci učenicima (sada) 4. razreda. Kao nagrada za rad, trud i nadasve veliku osobnost 8 malih pametnih i razigranih glava stigla je prava nagrada iz eTwinning svijeta! Naime, u svijet eTwinning-a svoj sam razred uvela prvim danom njihovog školovanja (prvi dan prvog razreda) radionicom Mementa prijateljstva 4 (Svi smo različiti, a svi jednako važni!)- kad su mame i jedna baka (koje su moje učenike dopratili taj prvi dan u školu) rado sudjelovale u radionici kako bi svoje nove đake opustili prvi veliki dan nastave u njihovim životima. Te prve godine stigle su 3 oznake kvalitete u naš razred. Projektna nastava od tog prvog dana sad je itekako je urodila plodom! eTwinning projekti integrirani u školski i razredni kurikulum 3. razreda PŠ Budimci krajem protekle 2019./2020. školske godine svi su uspješno privedeni kraju.    Aktivnosti projekata ispreplitale su se kroz međupredmetne korelacije te su se izmjenjivale tijekom 4 godišnja doba. Čak nas ni pandemija koronavirusom nije omela u provođenju projektnih aktivnosti. Nastava na daljinu trajala je od sredine ožujka do samog kraja svibnja kad su škole diljem naše domovine bile zatvorene, a učenici provodili dane isključivo u svojim domovima. Tada su projekte s obiteljskom tematikom učenici uz moje vodstvo gotovo cijele proveli samostalno u svojim obiteljima i uz pomoć članova obitelji jer su se vrhunci projektnih aktivnosti provodile povodom Međunarodnog dana obitelji (u „srcu“ trajanja pandemijske krize).  Nama najdraži provedeni projekt  je Međunarodni dan bijelog štapa u sklopu kojeg smo uspjeli okupiti gotovo cijelu našu školu na Doručku u mraku, ali i ostvarili smo izvrsnu suradnju sa Udrugom slijepih Našice, predsjednikom udruge R. Butkovićem te članovima Udruge. Borna Bela slijepi je dječak, član Udruge- naš razredni prijatelj. Posljednje 3 godine Borna, njegova majka Tatjana, terapijski par Roli i sestrica Stela rado dolaze u naš razred kao suradnici i kao prijatelji.

 [više]

Bajka u Razbojištu

Autor: Maja Milinković, 30. 7. 2020. 13:25

Ove školske godine 1. i 3. razred PŠ Razbojište bio je dio jedne prekrasne bajke. Sudjelovali su u međunarodnom projektu U svijetu bajki ( V svetu pravljic), autorskom projektu  učiteljice Maje Kavčić iz Slovenije i Ljubice Đurić, učiteljice iz PŠ Razbojište. Projekt je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole s ciljem međusobnog upoznavanja, razvijanja čitalačkih vještina,  poticanja učenika na suradničko učenje te odgovorne uporabe IKT tehnologije. Učenici su tijekom godine odradili niz zanimjivih aktivnosti.  Nakon početnog upoznavanja , crtali su  logo projekta, istraživali bajkopisce i njihova djela, izrađivali zagonetke u svrhu motivacije za čitanje određene bajke. Najzanimljivije su bile videokonferencije u kojima su nam učenici iz Slovenije pokazali bajku  Kraljević žabac  pomoću Kamišibaj kazališta, a mi smo učenicima iz Srbije  bajku  Mačak u čizmama interpretirali  kao  lektiru iz vrećice. Prije evaluacije projekta učenici su zajedno napisali i ilustrirali bajku koju možete pročitati na priloženom linku:                     http://online.anyflip.com/uunx/hzdy/mobile/index.html

                   

                     

                                                              Učiteljica Ljubica Đurić                                                                                                                      

 [više]

WEBUČIONICA U PŠ STIPANOVCI

Autor: Tajana Tomoković, 16. 7. 2020. 16:52

WEBUČIONICA je međunarodni projekt  koji će obuhvaća teme NPiP-a učenika nižih razreda osnovne škole. U ovaj projekt uključili su učenici naše područne škole KO 1./3. raz PŠ Stipanovci (učiteljica Monika Mužar – Kos). Webučionica je autorski projekt učiteljice Sandre Vuk. Učenici su bili aktivni sudionici nastavnog procesa putem kojeg su prikupljali i obrađivali podatke te ih predstavljali u web alatima primjerenim njihovom uzrastu. Putem odabranih tema NPiP ( Moj zavičaj, Naša prava i dužnosti, Pravilna prehrana…) učenike smo se poticali na komunikaciju na materinskom jeziku, učili ih kako učiti, razvijali socijalne i građanske kompetencije, razvijali poduzetnost i inicijativnost. 

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Tajana Tomoković, 12. 7. 2020. 14:36

Naslovni opis  ovog iznimno zanimljivog eTwinningovog sveobuhvatnog projekta je U zdravom tijelu zdrav duh. “MENS SANA IN CORPORE SANO” je stara latinska poslovica koja nam govori kako te dvije stvari idu jedna uz drugu, te da možemo unaprijedili svoje tjelesno i mentalno zdravlje pomoću tjelesnog vježbanja. Kroz tjelesne aktivnosti razviti svijest o značaju i potrebi za tjelesnom aktivnošću I sportom. Povećati intres djece za bavljenje određenom vrstom sporta, usmjeriti ih na pravi način, prepoznati njihov talent. Steći naviku provođenja tjelesnih aktivnosti umjereno, ali redovno. Sve su to bili ciljevi ovog projekta. 55 projektna partnera iz Hrvatske, BiH, Turske, Srbije, Ruminjske, Gruzije i Sjeverene Makedonije sa svojim učenicima su u svojim učionicama ali i izvan njih provodili aktivnosti vezane za provođenje projekta. 

 [više]

WEBUČIONICA u PŠ BUDIMCI

Autor: Tajana Tomoković, 12. 7. 2020. 14:12

Učenici 3. razreda PŠ Budimci uspješno su priveli kraju jedan megalomanski projekt Webučionica. Projekt je započeo u rujnu kao učenje o web 2.0. alatima. Zamisao autorice projekta S.Vuk bila je provesti ga u oko 50-ak učionica diljem domovine RH. No početkom ožujka i zatvaranjem škola u cijelom svijetu, početkom Online nastave projekt se proširio izvan granica Republike Hrvatske te postao zaista megalomanski.

 [više]

Razglednica moga zavičaja

Autor: Tajana Tomoković, 12. 7. 2020. 14:02

Razglednica moga zavičaja je nacionalni projekt čiji je cilj potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj. Autorica ovog projekta je učiteljica Sandra Vuk.

U ovaj projekt učenici KO 1./3. raz PŠ Stipanovci (učiteljica Monika Mužar – Kos) uključili su se još početkom školske godine. Ovim projektom učenici su istražili svoje mjesto (selo, grad, zavičaj), njegove osobitosti i prepoznatljivosti te ih prezentirati vršnjacima iz drugih krajeva (zavičaja) domovine. 

 [više]

U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA

Autor: Tajana Tomoković, 11. 7. 2020. 12:52

Projekt U svijetu likovnih umjetnika je međunarodni projekt u kojem će učenici upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine potaknuti na učenje i stvaranje likovnih djela, učiti kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema.. Radom na zadacima učenici će razvijati kreativnost i naučiti kritički promišljati.

U ovaj projekt uključeni su učenici KO 1./3. r. naše područne škole PŠ Stipanovci (učiteljica Monika Mužar – Kos). 

https://anyflip.com/pfwx/jhmy/

 [više]

Ljepota različitosti u PŠ Budimci

Autor: Tajana Tomoković, 11. 7. 2020. 12:39

Ove školske godine 3- razred Područne škole Budimci bio je dio predivno osmišljenog međunarosnog projekta imenom Ljepota različitosti. Projekt Ljepota različitosti je projekt namijenjen učenicima od 2. – 4. razreda s ciljem da se učenici međusobno upoznaju predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive, surađuju, uče jedni od drugih kroz različite dogovorene aktivnosti. Učenici su tijekom školske godine istraživali o svom zavičaju i predstavljali svoje osobitosti i vještine ostalim učenicima drugih škola uključenih u projekt. Cilj projekta bio je međusobno upoznavanje učenika projektnih partnera predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive.

 [više]

Europe in postcards – Upoznajmo Europu putem razglednica

Autor: Tajana Tomoković, 11. 7. 2020. 11:56

Prije online nastave i učenja iz udobnosti svojih domova, učenici 3. i 4. razreda PŠ Stipanovci su uspjeli proputovati Europom putem razglednica. Sudjelujući u velikom međunarodnom projektu Europe in postcards, slali su i primali razglednice u veliki broj europskih zemalja te su o svakoj zemlji i saznali nešto više. U projektu je sudjelovalo više od 80 škola iz 25 europskih zemalja. 

 [više]

Ich und meine Welt: Leben in verschiedenen Ländern Europas

Autor: Tajana Tomoković, 10. 7. 2020. 12:29

Učenici 5.a i 5.b razreda tijekom školske godine 2019./2020. sudjelovali su u eTwinning projektu Ich und meine Welt: Leben in verschiedenen Ländern Europas (Moj svijet i ja: Život u različitim zemljama Europe). Projekt je na njemačkom jeziku i zamišljen je tako da učenici koji su početnici u učenju njemačkog jezika, naučeno mogu primijeniti i pokazati drugim učenicima iz drugih zemalja Europe. Većinu aktivnosti smo odradili dok smo išli u školu i o tome smo izvijestili na stranici škole u kartici eTwinning. Ono što je preostalo je predstaviti svoju školu projektnim partnerima, tj.učenicima iz Francuske, Grčke i Poljske.

 [više]

Talentijada

Autor: Marija Žigmundić, 9. 7. 2020. 22:16

Učenici Osnovne škole Hinka Juhna virtualnim su putem pridružili eTwinning projektu Talentijada. Ovaj međunarodni projekt okupio je desetak škola čiji su učenici tijekom svibnja radili na likovnim, literarnim i video prikazima svojih talenata. Bilo je tu puno različitih talenata koji su učenici pokazalo: od pjevanja i sviranja, preko pisanja pjesama i priča do crtanja, slikanja i sportskih talenata. Pri izradi literarnih i likovnih radova učenici su imali tri ponuđene teme: Priroda je moćna, Neobične životinje i Tijek misli.

Ukupno 27 učenika od 1. do 8. razreda Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač je sudjelovalo na audiciji za prolazak na Talentijadu. U finale natjecanja u kojem su sudjelovale brojne škole plasiralo se šest učenika: Petra Humplik, Ida Filković, Andreas Ivančić, Elena Grabar, Marko Balentić i Luka Nađ. Pobjedu u kategoriji literarnih radova je odnijela učenica drugog razreda Petra Humplik, dok je trećeplasirana Ida Filković.

U domovima učenika zavladala je navijačka atmosfera te su učenici pratili svoje prijatelje i izrađivali navijačke plakate, a novinari su pratili i daljnji razvoj projekta te intervjuirali pobjednike. Detaljne informacije o pobjednicima i detaljima projekta možete naći nastavku.

Sve radove učenika na razini audicije možete vidjeti na stranici: https://sites.google.com/view/festival-djejih-talenata/po%C4%8Detna-stranica/radovi-i-nastupi-u%C4%8Denika

Stranicu talentijade možete posjetiti na slijedećem linku: https://sites.google.com/view/talentijada

- pripremila: psihologinja Marija Žigmundić-

 

 [više]

eTwinning projekt Obitelj i ja

Autor: Tajana Tomoković, 8. 7. 2020. 23:35

Projekt pod nazivom Obitelj i ja projekt je Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono koji se provodi i na eTwinning platformi. Projektne aktivnosti bile su usmjerene  na izgradnju suradnje, tolerancije i međusobnog uvažavanja unutar razrednog odjela, škole i obitelji te uključivanje roditelja u školske aktivnosti s ciljem uspostave kvalitetne suradnje na dobrobit učenika. Projektne aktivnosti doprinijele su ostvarivanju ishoda predmetnih kurikuluma i ishoda međupredmetnih tema. Projekt je trajao cijelu školsku godinu i projektne aktivnosti u 3. razredu Područne škole Budimci odvijale su se tijekom cijele nastavne godine. 

 [više]

U svijetu likovnih umjetnika

Autor: Tajana Tomoković, 8. 7. 2020. 23:26

Učenici 1.  i 3. razreda PŠ Razbojište i njihova učiteljica Ljubica Đurić te 1. i 3. razred PŠ Stipanovci sa svojom učiteljicom Monikom Mužar Kos, priveli su kraju vrlo zanimljiv projekt U svijetu likovnih umjetnika. Autorice ovog eTwinning projekta su učiteljice Sandra Vuk i Nevenka Dimač. Učenici su tijekom godine upoznavali neke od najvećih svjetskih i domaćih likovnih umjetnika. Promatrali su njihov likovni izričaj te naučili nešto o njihovom životu a na kraju su slikali kao oni.  Rezultate projekta pogledajte na linkovima.

https://online.anyflip.com/uunx/fxge/mobile/index.html?fbclid=IwAR0mVA5HnxXlGXF9MaIkCI3gPhvXY5yKcfK8QBK3BHNmMr69eMKH8TF8GW4

 

 [više]

eTwinnig projekti: Family time i The family and I

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2020. 22:33

Učenici KO 1,/3. r  PŠ Stipanovci uspješno su priveli svoje aktivnosti u eTwinning projektima „Family time“ i ″The family and I″. To su međunarodni eTwinning projekti i kojima se nastojalo ukazati učenicima na važnost što kvalitetnijeg vremena koje provodimo s našim obiteljima, posebno u današnje vrijeme kada se roditelji i djeca moraju uravnotežiti između posla, škole, slobodnih aktivnosti itd. Često svi zaboravimo reći roditeljima / djeci kako mnogo ih volimo. Ovim projektom nastojali smo kod učenika ojačati obiteljske odnose radeći zajedničke, zabavne i smislene aktivnosti. 

 [više]

Mjesečeve zgode

Autor: Tajana Tomoković, 6. 7. 2020. 22:20

Mjesečeve zgode je međunarodni projekt čiji je cilj upoznati učenike s prvim letom
ljudi na Mjesec te njegovim posljedicama na cijeli ljudski rod. Autorice ovog projekta
su Ivana Bašić i Lidija Hajtadi.
Učenici KO 1./3. raz. PŠ Stipanovci uključili su se u ovaj projekt još početkom
školske godine. Kombinirajući različite metode i oblike rada u različitim nastavnim
situacijama učenici su razvijali dječju znatiželju, kreativnost i maštovitost.

 [više]

Pružimo djeci ruku ljubavi

Autor: Tajana Tomoković, 22. 6. 2020. 22:56

eTwinningov projekt Pružimo djeci ruku ljubavi (We give the children a hand of
love) međunarodni je projekt dviju autorica (Ivane Bašić i Lidije Hatadi) u kojeg su se
učenici 3. razreda OŠ Hinka Juhna Podgorač, Područne škole Budimci uključili
početkom školske godine 2019./2020. Aktivnosti projekta završavaju koncem ove
nastavne godine. Glavni cilj projekta pomagati je potrebitima te u skladu s tim provesti odabrane programske aktivnosti s djecom i za djecu.  Moj je 3. razred jedan od 108 uključenih partnera u projekt diljem Republike Hrvatske, Srbije, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Albanije, Armenije i Italije.

 [više]

U eTwinningovom projektu Family time sudjelovale cijele obitelji

Autor: Tajana Tomoković, 4. 6. 2020. 08:22

Privremeno zatvaranje škola zbog pandemije koronavirusa nije zaustavilo provedbu međunarodnog eTwinning projekta Family time u kojem sudjeluju učenici 3. razreda Područne škole Budimci Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač. Tijekom nastave na daljinu učiteljica Patricija Hercog s učenicima je provodila razne aktivnosti, istraživačku i projektnu nastavu u online okruženju, a učenici su kao i svi ostali kod kuće i u krugu obitelji obavljali zadane projektne aktivnosti.

Članak je preuzet sa stranice Agencije za mobilnost i programe EU

https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/u-etwinningovom-projektu-family-time-sudjelovale-cijele-obitelji/

 

 [više]

Memento prijateljstva 6

Autor: Tajana Tomoković, 16. 4. 2020. 09:13

Treći razred Područne škole Budimci proveli su ove školske godine projekt kroz 18 sarolikih aktivnosti. Ostvarili su ciljeve projekta zadane na samom početku kroz radionice građanskog odgoja i obrazovanja te kroz neizostavnu suradnju s partnerima u projektu. Pritom su se držali zajednuckih dogovorenih pravila unutar provođenja projekta. Prijateljstvo su produbili jedni s drugima ali i sa članovima lokalne zajednice i sumještanima posjetivši dugogodišnju prijateljicu tetu Tihanu u selu koja je invalid, ugostivši slijepog dječaka Bornu u našem razredu kao i slijepu učenicu naše škole osmašicu Lanu.Organiziravši javna događanna poput Večeri matematike i Večeri čitanja učenici su u školski život uključili svoje roditelje,obitelj ali i ostale učitelje naše škole kao i učenike. Memento će nam i ove školske godine ostati u sjećanju i u srcima.

Patricija Hercog

 [više]

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač nagrađena oznakom eTwinning škola!

Autor: Tajana Tomoković, 20. 3. 2020. 09:26

Radom i ustrajnošću naših vrijednih učenika i učitelja, Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač prepoznata je i nagrađena oznakom eTwinning. Brojni odrađeni projekti i aktivnosti naših učenika i učitelja prepoznati su od strane stručnjaka. Nagrada u obliku oznake eTwinning poticaj je za daljnje ustrajanje u digitalnoj praksi, praksi eSigurnosti, inovativnim i kreativnim pristupima pedagogiji, stručnom usavršavanju osoblja i promicanju praksi suradničkog učenja. Čestitke našim učiteljima i učenicima!

Marija Žigmundić, mag. psych.
 [više]

100. dan škole

Autor: Tajana Tomoković, 9. 3. 2020. 14:17

Šestu godinu za redom obilježava se 100.dan škole. Ideja je krenula iz Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono, projekt se provodi preko eTwinning platforme i svake se godine u obilježavanje stotog dana škole uključuje sve više učitelja. U našoj se školi već nekoliko godina obilježava ovaj dan, a tako je bilo i ove godine. U integriranom nastavnom danu učiteljice su za svoje učenike pripremile mnoštvo aktivnosti i zadataka u znaku broja sto. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika sa igrom i međupredmetnim aktivnostima.

 [više]

Naša jesenska priča u Razbojištu

Autor: Tajana Tomoković, 2. 2. 2020. 22:50

Mi učenici PŠ Razbojište 2. i 4. razreda i naša učiteljica Silvana Šarić sudjelovali smo u eTwinning projektu „Naša jesenska priča“ koji je postavila učiteljica naše škole Patricija Hercog. Vodeći se zadacima projekta pokušali smo na zanimljiv i originalan način stvoriti našu jesensku priču koju smo podijelili s našim novim prijateljima iz ovog projekta.

 [više]

eTwinning u našoj Školi i Sigurnost na internetu

Autor: Tajana Tomoković, 31. 1. 2020. 22:47

Na Učiteljskom vijeću 29. siječnja 2020.  održano je nekoliko predavanja za sve učitelje i stručne suradnike naše Škole. Po prvi puta smo videokonferencijom poslušali predavanje kolegice iz druge škole. Osim gošće, predavanja su održale i učiteljice naše škole i tako upoznale Učiteljsko vijeće o aktivnostima vezanim uz eTwinning u našoj školi i važnostima edukacije o sigurnosti na internetu.

 [više]

eTwinning letak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 22:17

Sve veći broj učiteljica i učenika uključuju se u eTwinning projekte. Kako bi roditelji i šira javnost upoznala što je to eTwinning i koje se aktivnosti provode, izradili smo eTwinning letak koji će se podijeliti na lokalnoj razini. Letak su izradile pedagoginja Ana Ivanišić i psihologinja Marija Žigmundić u suradnji s učiteljicama uključenima u projekte. U letku se tako može pročitati što je to eTwinning, tko je u našoj školi uključen i u koje projekte. Također se može pročitati koje su to dobrobiti za naše učenike koje ostvaruju uključivanjem u eTwinning projekte. 

 

 [više]

U svijetu likovnih umjetnika

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 22:05

Projektom U svijetu likovnih umjetnika učenici će se upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine potaknuti na učenje i stvaranje likovnih djela, učiti kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. Na taj način razvijat će se kreativnost i naučiti kritički promišljati.

 [više]

WEBUČIONICA

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 21:59

Webučionica je projekt čiji je cilj putem istraživanja određenih tema poticati učenike na komunikaciju na materinskom jeziku, učiti ih kako učiti,  razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetnost i  inicijativnost. Projekt u školskoj godini 2019./2020. sprovodi se u 50ak učionica u kojima sudionici prolaze edukacije za rad u određenim webalatima.   Autorica ovog projekta je učiteljica Sandra Vuk.

 [više]

Svjetski dan izumitelja

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 21:22

Svjetski dan izumitelja je nacionalni projekt kojim se nastoji probuditi svijest o važnosti svjetskih izumitelja. Svjetski dan izumitelja obilježava se 9. studenoga na dan rođenja američke filmske glumice i izumiteljice Hedy Lamarr koja je bila inovatorica u području bežičnih komunikacija, ali za života nikada nije dobila zahvalu za svoj izum bez kojega bi danas bio nemoguć WiFi.

Cilj ovog projekta je upoznati učenike sa nekim od najvećih svjetskih izumitelja koji su svojim inovativnim radom poboljšali naš svakodnevni ljudski život te predviđenim aktivnostima poticati mlade vizionare da i dalje nastave mijenjati svijet svojim izumima. U ovaj projekt uključili su se učenici KO 1./3. raz. PŠ Stipanovci.

 [više]

Mjesečeve zgode

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 21:04

Mjesečeve zgode je međunarodni projekt čiji je cilj upoznati učenike s prvim letom ljudi na Mjesec te njegovim posljedicama na cijeli ljudski rod. Autorice ovog projekta su Ivana Bašić i Lidija Hajtadi. Učenici KO 1./3. raz. PŠ Stipanovci uključili su se u ovaj projekt još početkom jeseni. Kombinirajući različite metode i oblike rada u različitim nastavnim situacijama učenici će razvijati dječju znatiželju, kreativnost i maštovitost. 

 

 [više]

Sigurnost na internetu

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 20:57

Na početku svakog novog eTwinning projekta učenici naše škole i njihovi učitelji organiziraju i provode radionice, tribine, razgovore o sigurnosti na Internetu. Od prvašića do osmaša, svi se prisjećaju pravila korištenja Interneta.

Rješavaju kvizove o odgovornom i neodgovornom korištenju digitalnih sadržaja, gledaju kratke video uratke s petzanet.hr o sigurnosti na Internetu, o sigurnom pretraživanju Interneta, o digitalnoj pismenost, davanju svojih podataka neželjenim i nepoznatim osobama na Internetu…

Sve radionice i nastavni sadržaji vezani za sigurnost na Internetu uklopljene su i ugrađene u razredne kurikulume svih naših  učitelja, godišnje planove sata razrednika te Godišnji  plan i program naše škole.

O sigurnosti na internetu educiramo i djecu i roditelje na roditeljskim sastancima kao i dijeljenjem materijala na našim stranicama.

http://os-hjuhna-podgorac.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1009&mshow=896#mod_news

 

Patricija Hercog

 [više]

Bajke iz kantice

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 20:52

Bajke iz kantice je nacionalni projekt koji će kroz razvoj divergentnog mišljenja poticati i razvijati govorno jezične vještine učenika. Kroz edukativno - razvojne igre kod učenika će se poticati intelektualni razvoj, vizualna percepcija te će se naglašavati važnost čitanja. Cilj je stvoriti nova znanja, kreirati uratke inspirirane pisanjem i čitanjem ili istraživanjem, motivirati učenike na aktivno slušanje i pripovijedanje.

 [više]

Ich und meine Welt: Leben in verschiedenen Ländern Europas

Autor: Tajana Tomoković, 28. 1. 2020. 10:48

Moj svijet i ja: Život u različitim zemljama Europe

 Učenici 5.a i 5.b uključeni su u međunarodni projekt Ich und meine Welt: Leben in verschiedenen Ländern Europas. Projekt je na njemačkom jeziku i provodimo ga na nastavi njemačkog jezika. U projekt su uključeni još i učenici i učiteljice iz  škola u Poljskoj, Grčkoj i Francuskoj. Zajedničko nam je što učimo njemački kao drugi strani jezik i što smo početnici u učenju stranog jezika. 

Čestitke i dlanovi iz Grčke

 [više]

Razglednica moga zavičaja

Autor: Tajana Tomoković, 27. 1. 2020. 23:30

Razglednica moga zavičaja je nacionalni projekt čiji je cilj potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj. Autorica ovog projekta je učiteljica Sandra Vuk.

U ovaj projekt uključeni su učenici naših dviju područnih škola KO 1./3. raz PŠ Stipanovci (učiteljica Monika Mužar – Kos) i KO 1./3. raz PŠ Razbojište (učiteljica Ljubica Đurić).

Ovim projektom učenici će istražiti svoje mjesto (selo, grad, zavičaj), njegove osobitosti i prepoznatljivosti te ih prezentirati vršnjacima iz drugih krajeva (zavičaja) domovine. 

 [više]

WEBUČIONICA

Autor: Tajana Tomoković, 27. 1. 2020. 23:24

WEBUČIONICA je međunarodni projekt  koji će obuhvaća teme NPiP-a učenika nižih razreda osnovne škole. Webučionica je autorski projekt učiteljice Sandre Vuk. Učenici će biti aktivni sudionici nastavnog procesa koji će prikupljati i obrađivati podatke te ih predstavljati u web alatima primjerenim njihovom uzrastu. 

Na sljedećem linku pogledajte dosadašni rad webučionice u Stipanovcima

https://wke.lt/w/s/nhYsQx

 

 

 

 [više]

Na putu dobrote u Stipanovcima

Autor: Tajana Tomoković, 27. 1. 2020. 23:18

Na putu dobrote je nacionalni projekt autorice Sandre VUK. Ovim projektom učenike potičemo da u blagdanskim danima nastoje  kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici osvijestiti potrebu dijeljenja dobrih i pozitivnih trenutaka.
Cilj projekta je promocija vrijednosti dobrote kroz mjesec prosinac nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije.

 [više]

Na putu dobrote

Autor: Tajana Tomoković, 27. 1. 2020. 22:50

Treći razred Područne škole Budimci realizirali su ovaj projekt u vrijeme Došašća 2019. godine. Čarobni prosinac bio je u našem razredu prepun projekata dobrote, dobrih djela i ljubavi. Projekt  smo otvorili razgovorom o dobroti i izrezivanjem papirnih kuglica te ispisivanjem misli o dobroti (u kuglice). 

 [više]

Naša jesenska priča

Autor: Tajana Tomoković, 25. 1. 2020. 23:11

Međunarodni projekt Naša jesenska priča proveden je ove jeseni u našem razredu i u razredima mnogih učitelja diljem naše domovine i izvan nje. U projektu su učenici 3. razreda PŠ Budimci  kroz temu godišnjeg doba jeseni upoznali jesenske promjene u neposrednoj okolini u svom mjestu te utjecaj jesenskih promjena na život ljudi, biljaka i životinja. Proučili smo život svoga mjesta u jesenskim mjesecima te prigodno obilježili sve važne nadnevke u ovom godišnjem dobu.

 [više]

Međunarodni dan bijelog štapa

Autor: Tajana Tomoković, 25. 1. 2020. 22:59

Budimčani školarci (3. razred) proveli su međunarodni projekt White cane awarness day u svom razredu uključivši u njegovu provedbu cijelu školu i lokalnu zajednicu. U projektu je sudjelovalo 22 partnera. Projekt smo realizirali u periodu od 10. listopada do 25. listopada 2019. godine. Sudjelovanjem u projektu nastojali smo kroz razne aktivnosti, radionice, međupredmetne korelacije, izvanučioničku nastavu i suradnju s Udrugom slijepih iz Našica upoznati s problematikom slijepih osoba.

 [više]

Čitateljski izazov

Autor: Tajana Tomoković, 25. 1. 2020. 21:52

Marljivi eTwinneri 3. razreda Područne škole Budimci: Ognjen, Siniša, Zvonimir, Luka, Marija, Paola, Antonia i Lucijana tijekom Mjeseca hrvatske knjige proveli su eTwinning projekt Čitateljski izazov. Sve projektne aktivnosti organizirane su kroz mjesec dana. Unutar projekta proveli smo radionicu o sigurnosti na Internetu kao neizostavnu u svakom našem projektu. 

 [više]

Fizička događanja naše škole na eTwinnigu

Autor: Tajana Tomoković, 25. 1. 2020. 21:46

Osim komunikacije u svrhu umnrežavanja i pokretanja projekata, eTwinning svojim korisnicima pruža razne mogućnosti stručnog usavršavanja i pofesionalnog razvoja.

Mrežnu edukaciju, koja se može naći u dijelu „Događanja“, škole organiziraju u svrhu dijeljenja svog znanja ili davanja uputa za korištenje nekog web alata projektnim partnerima. Ovdje svi korisnici također objavljuju i fizička događanja. To su ona događanja koja se odvijaju na licu mjesta, u školi ili na nekom drugom mjestu, a za cilj imaju promociju školskih aktivnosti, projekata ili primjera nastavničkih praksi koje ne moraju nužno biti povezane s eTwinning projektima, ali daju uvid u način rada i djelovanja škole.

Naša škola autor je nekoliko takvih fizičkih događanja na eTwinningu.

 [više]

Naša jesenska priča

Autor: Tajana Tomoković, 10. 1. 2020. 09:32

Ove je godine  2. razred MŠ i učiteljica Suzana Hardi sudjelovao u međunarodnom eTwinning projektu Naša jesenska priča. Projekt je, kao što i samo ime kaže, trajao cijelu jesen.

Učenici su kroz temu godišnjeg doba jeseni upoznali jesenske promjene u neposrednoj okolini u svom mjestu te utjecaj jesenskih promjena na život ljudi, biljaka i životinja. Prigodno smo obilježili sve važne nadnevke u jesenskim mjesecima (Svjetski dan štednje, Svjetski dan hrane, Dan jabuka, Svjetski dan izumitelja, Međunarodni dan tolerancije, Dan šećerne bolesti…)

 [više]

Naša jesenska priča - Stipanovci

Autor: Tajana Tomoković, 8. 1. 2020. 17:08

Naša jesenska priča je nacionalni eTwinning projekt čiji je cilj da učenici kroz temu godišnjeg doba jeseni upoznaju jesenske promjene u neposrednoj okolini u svom mjestu te utjecaj jesenskih promjena na život ljudi, biljaka i životinja. Na poseban način obilježili smo prvi dan jeseni i početak projekta, isto tako i završetak, posljednji dan jeseni i završetak projekta. Kroz razne aktivnosti, radionice, izvanučioničku nastavu, integrirane nastavne dane, pjesmu, ples, sportske aktivnosti, videokonferencije, likovne uratke, recitacije i literarne radove učenici su upoznali svoje projektne partnere sa svojom jesenskom pričom. Učenici će ostvariti i suradnju sa projektnim partnerima tako da su im predočiti svoj rad i realizaciju svojih aktivnosti. Učenici KO 1./3. raz. PŠ Stipanovci uključili su se u ovaj projekt još početkom jeseni. Zadacima u ovom projektu učenici su detaljnije proučli život svoga mjesta u jesenskim mjesecima te su prigodno obilježili sve važne nadnevke u jesenskim mjesecima.

Radovi na linku za e knjižicu.  https://anyflip.com/pfwx/sxsb/ 

Učiteljica: Monika Mužar - Kos

 

 [više]

20 dana dobrote u Budimcima

Autor: Tajana Tomoković, 8. 1. 2020. 15:31

Ove školske godine maleni Hinkovci iz Područne škole Budimci, 3. razred- uključili su se u međunarodni projekt kao jedan od 104 sudionika (projektna partnera) projekta. Cilj projekta je probuditi u učenicima ljubav i dobrotu, te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa.

https://www.skolskiportal.hr/clanak/12733-veliko-srce-malih-hinkovaca/?fbclid=IwAR2STvkpr3QgYOSMAzBK6h9GuF8k04o4XrVBV6BSO9dprlX_k1FxpDv0NhU

 

 [više]

Učenici 2. razreda MŠ u projektu 20 dana dobrote

Autor: Tajana Tomoković, 30. 12. 2019. 09:41

I ove su godine učenici 2. razreda MŠ sudjelovali u međunarodnom humanitarnom eTwinning projektu 20 dana dobrote čiji je cilj probuditi u učenicima ljubav i dobrotu te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa.

Tako su učenici 2. razreda odabrali 20 različitih aktivnosti koje će provesti u 20 dana Adventa. 

 [više]

Naša jesenska priča/ Our autumn story

Autor: Tajana Tomoković, 7. 10. 2019. 23:09

Prvim danom jeseni počeo je eTwinning projekt Naša jesenska priča. Projekt je otvoren na eTwinning platformi kao međunarodni autorski projekt učiteljice Patricije Hercog i kolegice Dragane Arsić iz BIH.

 [više]

MEMENTO PRIJATELJSTVA 6

Autor: Tajana Tomoković, 7. 10. 2019. 23:01

Šesta je godina projekta Memento prijateljstva. U projekt su se ove školske godine uključili učenici 3.r. PŠ Budimci sa učiteljicom Patricijom Hercog i suradnikom u projektnim aktivnostima našom školskom psihologinjom Marijom Žigmundić. Učenici 3. razreda u istoimenom projektu sudjelovali su kad su bili 1. razred (Memento prijateljstva 4).
Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.(MPT)

 [više]

Hrvatski olimpijski dan 2019.

Autor: Tajana Tomoković, 7. 10. 2019. 22:52

Početkom nove školske godine otvoreni su novi projekti na eTwinning platformi. Tako je prvi projekt u ovoj školskoj godini pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (dalje u tekstu HOD) proveden u učionicama razreda diljem Republike Hrvatske pa tako i naše škole. Nacionalni eTwinning projekt HOD autorski je projekt naše učiteljice Patricije Hercog i učiteljice M.Šundov iz OŠ Pujanke iz Splita. Učenici 3.r. PŠ škole Budimci i učenici 1./3. razreda PŠ Stipanovci uživali su prvi tjedan nastave provodeći mnogobrojne sportske aktivnosti vezane za obilježavanje tog bitnog 10. rujna.

 [više]

 Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Projekti

 

Sigurnost na interentu

Centar za sigurniji Internet

      

 

 

 

 

Pet za net

 

Netica

Korisni linkovi > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju