preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač

 > Naslovnica

GOST U RAZREDU - LOVAC

Autor: Tajana Tomoković, 2. 2. 2017.

Dana 30. 1. 2017. u sklopu rada naših izvannastavnih aktivnosti MALI EKOLOZI, učenicima PŠ STIPANOVCI je održano stručno predavanje od strane Lovačkog društva Jastreb Ostrošinci  pod vodstvom našeg vrijednog tate, uvijek spremnog na suradnju LOVCA, DAMIRA SILIJA.

Učiteljica Monika Mužar-Kos

Naučili smo da je zima najhladnije godišnje doba I da je ona vrlo nepovoljna za životinje koje se nalaze u neposrednoj okolini naše škole – U ŠUMI. Doživjeti zimu u šumi nije nimalo lako, a da bi gladnim živozinjama olakšali hladne zimske dane i kako bi im pomogli u prezimljavanju učenici 2. I 4.razreda su se okupili uz našeg lovca I osmislili niz aktivnosti. On nam je ukratko opisao kako lovci brinu o gladnim životinjama tijekom zime, koje životinje dolaze do hranilišta, zašto im se daje sol i kako lovci pomažu životinjama u zimi. Ukratko nam je demonstrirao što se od hrane nosi u šumu na hranilište i kako to sve izgleda u prirodi. Nešto od hrane nam je donio i u školu. Bilo je tu kukuruza, kupusa, mrkve, repe, sjemenki suncokreta, prosa, pšenice i masnih kugli za ptice. Poučio nas je i ispričao nam kako i mi možemo pomoći gladnim i nemoćnim pticama u našem školskom dvorištu. Tako smo odmah zasukali rukave i izradili masne kugle od sala i sjemenki kukuruza, ječma, suncokreta i prosa za ptice. Masne kugle objesili smo na grane ogoljenih stabala u našem školskom dvorištu. Tako smo gladnim pticama priredili ukusnu gozbu. 

Na ovakav način povezali smo sadržaje PID – a Zima u zavičaju i teme ZDRAVSTVENOG ODGOJA Ponašanje prema životinjama – Modul 2. Na taj način učenici su se osvijestili za odgovorno ponašanje prema životinjama te su naučili kako se primjereno i odgovorno ponašati prema životinjama te na koji način sve možemo iskazati privrženost u očuvanju živih bića.

Velika zahvala Lovačkom društvu Jastreb Ostrošinci i našem lovcu koji je izdvojio malo slobodnog vremena za naše učenike i koji im se s radošću  uvijek pridruži te s puno truda prenose svoja znanja i iskustva.

.
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 > Hgspot
 > Vemil
 > Sokoli
 > Prijava

CMS za škole logo
Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač / H. Juhna 8, HR-31433 Podgorač / os-hjuhna-podgorac.skole.hr / os_podgorac@os-hjuhna-podgorac.skole.hr
preskoči na navigaciju